Girocamping canviarà de format integrant-se al Sea Otter

Girocamping al Sea Otter
Els responsables de l’Associació de Càmpings de Girona i del Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show en una reunió de treball

El Saló de referència del sector del càmping i Parcs de Vacances organitza també un congrés adreçat al sector turístic

Girocamping al Sea Otter
Els responsables de l’Associació de Càmpings de Girona i del Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show en una reunió de treball

Girocamping, el saló de referència del sector del càmping i Parcs de Vacances, s’integrarà en aquesta edició 2018 al Sea Otter, la fira internacional de referència del ciclisme, amb l’objectiu de donar a conèixer una oferta que destaca per la seva sostenibilitat i del tot vinculada amb el turisme ciclista i familiar. Els responsables de l’Associació de Càmpings i l’organització del Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show, que se celebrarà del 8 al 10 de juny a la zona del pavelló municipal de Fontajau de Girona, ja s’han reunit per començar a concretar els detalls i establir les màximes sinèrgies. Girocamping disposarà d’un espai propi diferenciat dins el Sea Otter, on presentarà la seva oferta.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha destacat que la idea d’incorporar la part de Girocamping dedicada al públic en general al Sea Otter respon “a la voluntat de l’Associació d’anar innovant amb nous formats de la fira per tal de fer-la més atractiva, ja que pensem que es poden establir sinèrgies molt interessants amb els visitants del festival Sea Otter, tenint en compte que el càmping és l’allotjament de referència del cicloturisme”.

En aquest sentit cal recordar que l’Associació de Càmpings col·labora amb el Consorci de les Vies Verdes de Girona per convertir la demarcació en una gran destinació de cicloturisme. Els càmpings gironins han fet una  gran aposta per aquest tipus de turisme, una afició que cada vegada té més seguidors, sobretot entre els europeus i no només entre els joves i les famílies sinó també entre les persones de més de 50 anys. Segons han constatat les dues entitats, els càmpings representen la primera demanda d’allotjament entre els cicloturistes holandesos, belgues i alemanys i amb l’acord es vol incrementar aquest tipus de turistes en el sector del càmping a les comarques gironines.

Congrés professional 

Prèviament, es durà a terme el primer Congrés Girocamping Pro amb la idea de potenciar també el contingut del Saló adreçat als professionals del sector. Aquest Congrés se celebrarà l’1 de març a l’Auditori Palau de Congressos de Girona i oferirà un programa amb ponències i debats de gran nivell sobre el món del càmping així com activitats de networking i workshops. Es comptarà amb la presència d’empreses proveïdores  al hall de l’Auditori i amb un espai gastronòmic.

Es comptarà amb ponents de gran nivell com l’expert en reputació online, Pere Sanchez, que va ser premi Alimara. Sanchez parlarà, entre d’altres temes, de com es poden afrontar les queixes i comentaris negatius a la xarxa. També hi participarà l’expert en innovació empresarial i màrqueting, Pablo Foncillas, que parlarà de la importància de mantenir un equilibri entre la comercialització online i offline per atraure més visitants. En el Congrés també es tractaran temes relacionats amb el medi ambient i s’oferiran activitats de networking conjuntament amb la Universitat de Girona  i workshops entre els responsables dels càmpings gironins i les empreses proveïdores del sector que col·laboren amb l’Associació. La iniciativa està tenint molt bona acollida.

Associació de Càmpings de Girona

L’Associació de càmpings de les comarques de Girona és la més antiga d’Espanya, compta amb 77 associats (més del 80 per cent dels càmpings de les comarques de Girona) i ofereix  unes 120.000 places d’allotjament. El total de places d’allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.

Un moment de la eunió de treball amb els responsables de l’Associació de Càmpings de Girona i del Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show