Inici Roses Girocamping inaugura la seva tercera edició amb 140 expositors i més presència...

Girocamping inaugura la seva tercera edició amb 140 expositors i més presència internacional

Miquel Gotanegra en el moment de la inauguració de Girocaming presidida pel conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig

El conseller Felip Puig i el rosinc Miquel Gotanegra, com a president de l’Associació de Càmpings de Girona, han inaugurat la Fira

Moment de l’acte d’inauguració de la 3ª edició de Girocamping

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha presidit avui la inauguració de la tercera edició de Girocamping, Fira del sector del Càmping i Parcs de Vacances única en les seves característiques a l’Estat espanyol, que converteix Girona en la capital europea del sector.

La inauguració també ha anat a càrrec del president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el vicepresident de la Diputació de Girona i diputat d’Acció Territorial, Miquel Calm. Les autoritats han destacat la capacitat del Saló de sorprendre amb innovacions en només tres edicions i l’esforç per a la qualitat i l’excel·lència que està duent a terme el sector a les comarques gironines i que és capaç de generar noves experiències.

Enguany, en la seva tercera edició, la presència internacional reunint una trentena de presidents de l’European Federation of Campingsite Organizations (EFCO), de 15 nacionalitats diferents, en una trobada que es porta a terme per primer cop a l’Estat espanyol.

En el marc de Girocamping, s’ha celebrat la junta de la Federació Catalana de Càmpings, a la que per primera vegada s’hi ha afegit l’Associació de Barcelona i altres reunions professionals del sector.

La tercera Fira del sector del Càmping i Parcs de Vacances, única en les seves característiques a l’Estat espanyol, compta amb 140 expositors, un nombre similar al de l’any passat. Entre els expositors estrangers n’hi ha de francesos, holandesos i italians.

La recreació d’un gran càmping que s’aconsegueix amb espais verd amb arbres i altres elements, farà que els visitants puguin viure per unes hores tota l’oferta que es poden trobar en un càmping, envoltats de natura, i amb activitats i diversió assegurada per a tota la família. Per aconseguir que el visitant pugui viure l’experiència d’una estada en un càmping hi haurà, entre altres activitats, desfilades de mascotes de càmpings, espectacles de Walt Disney, tallers, pallassos, zorfball, circuït de ponis, pintura de cares, globoflexia, minidisco, i també un concert nocturn. A la fira també hi ha una part de menjar amb cinc Food trucks (furgonetes WG, caravanes decorades amb menjar ecològic, botifarrers, hamburgueses, amanides, creps, pasta…)

Girocamping s’ha consolidat com a referent del sector del càmping i dels parcs de vacances del sud d’Europa. La fira està organitza per l’Associació de Càmpings de Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Agència Catalana de Turisme. És l’única fira del sector amb el format mixte, tant pel professional de camping com pel client dels campings amb caravanes, autocaravanes bungalous i accessoris, entre d’altres.

En el marc de Girocamping es portarà , per tercer any, un WorkShop del Club de Turisme Actiu, organitzat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona conjuntament amb l’Associació de Càmpings de Girona. També hi haurà un WorkShop organitzat per la UdG, per tal de posar en contacte empresaris turístics amb estudiants de la Facultat de Turisme.

Fira de referència

Girocamping és un gran aparador del sector que ofereix la possibilitat als visitants de viure una autència experiència. El fet que aquesta trobada ofereixi un gran nombre d’activitats i una recreació de tot el que es pot trobar en un càmping: com són caravanes, tendes de campanya, habitatges mòbils, bungalows, remolcs de caravanes, la fa molt atractiva per al públic familiar.

La fira té com a objectiu donar a conèixer el món del càmping i mostrar que és el destí ideal per a unes vacances, o una escapada en família, ja que en aquests establiments s’hi poden trobar instal·lacions esportives, parcs infantils, activitats d’animació i grans espais verds perquè els nens puguin passejar, anar en bicicleta i tot això en un entorn natural, privilegiat i segur.

A Girocamping es poden veure les últimes novetats i tendències del sector. Les empreses que hi exposen presenten els nous models de bulagows, mobilhomes i autocaravanes.

Reconeixements internacionals

Els càmpings gironins tenen una gran qualitat i estan reconeguts a nivell internacional. A la demarcació hi ha quasi la meitat dels millors càmpings de tot l’Estat espanyol, tal i com reconeixen diverses guies. En concret, set càmpings gironins tenen la màxima qualificació de cinc estrelles, el prestigiós guardó “Best Càmping 2015” segons els Automòbils Club Alemany (ADAC) i l’holandès ANWB. A tot l’Estat espanyol s’han reconegut aquest any 18 càmpings. Els càmpings guardonats aquest any són Les Medes de l’Estartit, Cypsela Resort de Pals, Mas San Josep de Santa Cristina d’Aro, El Delfín Verde de Torroella de Montgrí, La Ballena Alegre, l’Àmfora, i les Dunes de Sant Pere Pescador. A Catalunya han rebut aquest reconeixement 15 càmpings i a l’Estat espanyol, 18. En el marc de la darrera Fira holandesa d’Utrecht, celebrada el gener, el càmping Cala Llevadó també va rebre un guardó de la prestigiosa guia Alan Rogers.

L’Associació de Càmpings de Girona és la més antiga d’Espanya, representa el 25% de la Federación Española de Empresarios de Camping. Compta amb 75 càmpings associats amb un total de 119.308 places d’allotjament, el 87,4 per cent del total de la demarcació, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada. La fira és una aparador del sector que representa una bona oportunitat per donar a conèixer aquesta opció de vacances, que cada cop disposa de millors ofertes i s’ha posicionat com a un referent per a les famílies a l’hora de triar les seves vacances.

Exit mobile version