Girona acull dissabte la Gran Final de la First Lego League Espanya

First Lego League Espanya

Foto de famíla dels tres equips guanyadors del torneig de Girona de la First Lego League, que participaran dissabte a la Gran Final: Mini Sauvathpark (Girona), Vídem42 (Figueres) i aRobot Infinity (Platja d’Aro).

La First Lego League Espanya, organitzada conjuntament la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), la Universitat de Girona i la Fundació Scientia, celebra enguany el seu desè aniversari

First Lego League Espanya
Foto de famíla dels tres equips guanyadors del torneig de Girona de la First Lego League, que participaran dissabte a la Gran Final: el Mini Sauvathpark, de Girona, el Vídem42, de Figueres, i el aRobot Infinity, de Platja d’Aro

Demà, 12 de març, la Fundació Scientia, la Fundació Princesa de Girona i la Universitat de Girona organitzen la Gran Final FIRST LEGO League Espanya. Un total de 48 equips, més de 500 participants, viatjaran a Girona procedents de tot el territori espanyol, per compartir els seus projectes científics i el disseny dels seus robots en un marc lúdic excepcional per celebrar el desè aniversari de FIRST LEGO League a Espanya.

La cita tindrà lloc a la ciutat de Girona, en el Col·legi Maristes, entre les 9h i les 19h. Més de 1.500 persones, entre participants, entrenadors i acompanyants, es desplaçaran des de diferents llocs d’Espanya per formar part d’aquesta gran trobada en què el foment de les vocacions científiques i tecnològiques comparteixen protagonisme amb valors com l’emprenedoria, la innovació, la creativitat i el treball en equip. Es calcula que l’impacte econòmic que se’n derivarà per a la ciutat de Girona serà d’uns 300.000 euros.

FIRST LEGO League és un repte internacional que proposa a joves d’entre 10 i 16 anys la resolució d’un problema al qual s’enfronten a dia d’avui i en el món real els científics. En aquesta edició, s’ha plantejat el repte TrashTrek, en el qual els participants han conegut de prop el món dels residus i n’han explorat noves formes per a la seva de gestió.

La jornada del dia 12 finalitzarà a les 17:30h amb un acte de clausura i entrega de premis als participants i comptarà amb la presència del Sr. Albert Ballesta, alcalde de Girona, el Sr. Ricard Huguet, president de la Fundació Scientia, el Sr. Francisco Belil, president de la Fundació Princesa de Girona i l’Excm. Sr. Jordi Freixenet, vicerector de Recerca de la Universitat de Girona.

10 anys de FIRST LEGO League a Espanya

Fundació Scientia és l’entitat sense ànim de lucre que organitza des de fa 10 anys FIRST LEGO League a Espanya. Dels primers 16 equips participants l’any 2006 s’ha passat enguany a una participació de 1.400 equips. El creixement ha estat espectacular i cada any són més els joves que s’afegeixen a aquest gran repte en el qual participen a nivell mundial més de 80 països i 233.000 joves.

Grans moments d’emoció i aprenentatge recollits durant aquests 10 anys es resumeixen en xifres espectaculars com ara els 38.000 participants, 5.000 equips, 10.000 voluntaris, 25 socis, 1.800 centres educatius i 98.000 espectadors que aquest any es commemoren d’una manera especial en aquesta desena Gran Final FIRST LEGO League Espanya.

Els més petits de 6 a 9 anys també se sumaran a aquesta gran festa participant a FIRST LEGO League Junior (FLL Jr.), apropant-se així a la ciència i la tecnologia d’una forma divertida i emocionant per a ells.

Units per la ciència, la tecnologia i l’educació

Tot això és possible gràcies a la col·laboració de socis, col·laboradors i entitats amb els quals FIRST LEGO League comparteix un objectiu comú com és el foment de les vocacions científiques i tecnològiques i el desenvolupament d’habilitats i competències bàsiques per al seu futur.

Així, FIRST LEGO League compta amb el suport d’universitats i parcs tecnològics que implementen FIRST LEGO League per tot el territori espanyol; entitats com la Fundació Princesa de Girona i la Universitat de Girona que contribueixen en l’organizació de la Gran Final FIRST LEGO League Espanya; i empreses com LEGO Education ROBOTIX, el col·laborador educatiu, Urbaser, el col·laborador temàtic Trash Trek, i Roto Frank, també col·laborador per a l’esdeveniment de la Gran Final.

Els premiats en aquesta Gran Final FIRST LEGO League Espanya tindran l’oportunitat de participar en tornejos internacionals como el World Festival (St. Louis, USA, abril 2016), l’Asia Pacific Open (Sydney, Austràlia, juliol 2016) o l’Open European Championship (Tenerife, Espanya, maig 2016). L’Open European Championship estarà organitzat aquest any també per Fundació Scientia i acollirà més de 800 participants de tot el món entre els dies 4 i 7 de maig.