Cinema a la Fresca

Girona es convertirà amb GiroCamping en la capital europea del sector

GiroCamping
Anna Bannús, Joan Giraut, Carles Puigdemont i Patrick Torrent van presentar la 3ª edició de GiroCamping

La fira, organitzada per l’Associació de Càmpings de Girona, tindrà en la tercera edició una àmplia presència internacional

GiroCamping
Anna Bannús, Joan Giraut, Carles Puigdemont i Patrick Torrent van presentar la 3ª edició de GiroCamping

Girona es convertirà en la capital europea del sector del càmping amb la presència durant la tercera edició de GiroCamping de les organitzacions europees més importants i del 6 al 8 de març el Palau de Fires de Girona es transformarà en un gran càmping amb tota l’oferta d’activitats que es podrien trobar en aquestes instal·lacions.
Ahir es va portar a terme la presentació de GiroCamping en una roda de premsa, a la sala Miquel Diumé de l’Ajuntament de Girona, amb l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; la vicepresidenta de l’Associació de Càmpings de Girona i responsable de Girocamping, Anna Banús; el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Joan Giraut; i el director executiu de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat, Patrick Torrent. Es va destacar la gran importància de la celebració a Girona d’una fira d’aquestes característiques i el gran pes que té el sector dins l’oferta turística. L’alcalde de Girona va manifestar que “va ser un encert pensar en la celebració d’una fira que feia falta, tant per l’objecte com per la forma”. “Aquesta tercera edició és la consolidació d’una fira que vol ser un gran aparador de la potència que té el sector a casa nostra”, va remarcar. La vicepresidenta de l’Associació, per la seva part, va remarcar la importància de la presència internacional que en aquesta edició es potencia més que mai i del contingut que s’oferirà als visitants.

La recreació que s’aconseguirà, amb espais verd amb arbres i altres elements, farà que els visitants puguin viure per unes hores tota l’oferta que es poden trobar en un càmping, envoltats de natura, i amb activitats i diversió assegurada per a tota la família. Per aconseguir que el visitant pugui viure l’experiència d’una estada en un càmping hi haurà, entre altres activitats, desfilades de mascotes de càmpings, espectacles de Walt Disney, tallers, pallassos, zorfball, circuït de ponis, pintura de cares, globoflexia, minidisco, i també un concert nocturn. A la fira també hi haurà una part de menjar amb cinc Food trucks (furgonetes WG, caravanes decorades amb menjar ecològic, botifarrers, hamburgueses, amanides, creps, pasta…)

La presència internacional d’aquest any és molt rellevant per l’atracció que desperta aquesta fira. Girocamping reunirà a una trentena de presidents de l’European Federation of Campingsite Organizations (EFCO), en una trobada que es portarà a terme per primer cop a l’Estat espanyol. També es portaran a terme ponències internacionals de l’ADAC (l’Associació automobilística amb més socis d’Alemanya, en concret 16 milions); l’ANWB (el club automobilista holandès amb 4 milions de famílies associades); i la britànica Alan Rogers. Són les més importants del sector campista d’Holanda, Alemanya i Regne Unit i la seva presència a Girona és un fet molt rellevant. L’ADAC i l’ANWB presentaran la targeta campista europea Càmping Key Europe i per part d’Alan Rogers es farà una ponència sobre el mercat campista holandès. Dijous dia 5 de març a la tarda, els representants de l’EFCO es reuniran al Palau de Congressos per portar a terme una primera trobada i es tornaran a reunir divendres al matí.

En el marc del GiroCamping, també es portarà a terme la junta de la Federació Catalana de Càmpings, el comitè executiu de la Federació Espanyola d’Empresaris del Càmping i altres reunions professionals del sector.

La Fira del sector del Càmping i Parcs de Vacances única en les seves característiques a l’Estat espanyol, comptarà en la seva tercera edició comptarà amb més d’un centenar d’expositors.

GiroCamping s’ha consolidat com a referent del sector del càmping i dels parcs de vacances del sud d’Europa. La fira està organitza per l’Associació de Càmpings de Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Agència Catalana de Turisme.

És l’única fira del sector amb el format mixt, tant pel professional de càmping com pel client dels càmpings amb caravanes, autocaravanes bungalous, accessoris, etc.

Premis Jaume Genover i Roig

En aquesta tercera edició és lliurarà el segon premi Jaume Genover i Roig, en honor de qui va presidir durant 22 anys l’Associació de Càmpings de Girona. Aquest reconegut empresari, que el 2010 va rebre la Medalla al Mèrit Turístic de Catalunya i va dedicar tota una vida al sector amb una aposta clara per la qualitat de l’oferta, va morir el febrer de 2012 als 78 anys. Jaume Genover i Roig va ser el pioner en promoure els càmpings gironins a Europa. L’Associació de Càmpings de Girona li ha volgut fer un reconeixement amb uns premis que porten el seu nom i que es lliuraran en el decurs del Sopar de Gala que es durà a terme el dia 5 de març, com a acte previ a la inauguració de Girocamping.

En el marc de Girocamping es portarà a terme, per tercer any, un WorkShop del Club de Turisme Actiu, organitzat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona conjuntament amb l’Associació de Càmpings de Girona. També s’ha previst un WorkShop organitzat per la UdG, per tal de posar en contacte empresaris turístics amb estudiants de la Facultat de Turisme.

Fira de referència

GiroCamping és un gran aparador del sector que ofereix la possibilitat als visitants de viure una autèntica experiència. El fet que aquesta trobada ofereixi un gran nombre d’activitats i una recreació de tot el que es pot trobar en un càmping: com són caravanes, tendes de campanya, habitatges mòbils, bungalows, remolcs de caravanes, la fa molt atractiva per al públic familiar.

La fira té com a objectiu donar a conèixer el món del càmping i mostrar que és el destí ideal per a unes vacances, o una escapada en família, ja que en aquests establiments s’hi poden trobar instal·lacions esportives, parcs infantils, activitats d’animació i grans espais verds perquè els nens puguin passejar, anar en bicicleta i tot això en un entorn natural, privilegiat i segur.

A GiroCamping es poden veure les últimes novetats i tendències del sector. Les empreses que hi exposen presenten els nous models de bungalows, mobilhomes i autocaravanes.

Reconeixements internacionals

Els càmpings gironins tenen una gran qualitat i estan reconeguts a nivell internacional. A la demarcació hi ha quasi la meitat dels millors càmpings de tot l’Estat espanyol, tal i com reconeixen diverses guies. En concret, set càmpings gironins tenen la màxima qualificació de cinc estrelles, el prestigiós guardó ‘Best Càmping 2015’ segons els Automòbils Club Alemany (ADAC) i l’holandès ANWB. A tot l’Estat espanyol s’han reconegut aquest any 18 càmpings. Els càmpings guardonats aquest any són Les Medes de l’Estartit, Cypsela Resort de Pals, Mas San Josep de Santa Cristina d’Aro, El Delfín Verde de Torroella de Montgrí, La Ballena Alegre, l’Àmfora, i les Dunes de Sant Pere Pescador. A Catalunya han rebut aquest reconeixement 15 càmpings i a l’Estat espanyol, 18. En el marc de la darrera Fira holandesa d’Utrecht, celebrada el gener, el càmping Cala Llevadó també va rebre un guardó de la prestigiosa guia Alan Rogers.

L’Associació de Càmpings de Girona és la més antiga d’Espanya, representa el 25% de la Federació Espanyola de Empresaris de Càmping. Compta amb 75 càmpings associats amb un total de 119.308 places d’allotjament, el 87,4 per cent del total de la demarcació, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada. La fira és una aparador del sector que representa una bona oportunitat per donar a conèixer aquesta opció de vacances, que cada cop disposa de millors ofertes i s’ha posicionat com a un referent per a les famílies a l’hora de triar les seves vacances.