Girona serà a partir de demà i fins diumenge la capital del càmping amb la inauguració de la Fira Girocàmping

Girocàmping

Reunió dels representants de les organitzacions catalanes i europees del sector del càmping

Com a novetat la Fira, que se celebrarà fins diumenge, recrearà l’ambient d’un gran càmping amb tota l’oferta d’activitats

Girocàmping
Reunió dels representants de les organitzacions catalanes i europees del sector del càmping

Girona es convertirà a partir de demà en la capital europea del sector del càmping amb la presència durant la tercera edició del Saló de les organitzacions europees més importants. A més, com a novetat aquest any fins diumenge el Palau de Fires de Girona es transformarà en un gran càmping amb tota l’oferta d’activitats que es podrien trobar en aquestes instal·lacions.

En el marc de Girocamping aquesta tarda es duen a terme reunions de les organitzacions catalanes i europees del sector. I és que la presència internacional d’aquest any és molt rellevant per l’atracció que desperta aquesta fira. Girocamping reuneix una trentena de presidents de l’European Federation of Campingsite Organizations (EFCO), de 15 nacionalitats diferents, en una trobada que es porta a terme per primer cop a l’Estat espanyol. A més, demà hi haurà ponències internacionals de l’ADAC (l’Associació automobilística amb més socis d’Alemanya, en concret 16 milions); l’ANWB (el club automobilista holandès amb 4 milions de famílies associades); i la britànica Alan Rogers. Són les més importants del sector campista d’Holanda, Alemanya i Regne Unit i la seva presència a Girona és un fet molt rellevant. L’ADAC i l’ANWB presentaran la targeta campista europea Camping Key Europe i per part d’Alan Rogers es farà una ponència sobre el mercat campista holandès. Aquesta tarda, els representants de l’EFCO es reuniran al Palau de Congressos per dur a terme una primera trobada i es tornaran a reunir demà al matí. També en el marc del Girocamping, aquesta tarda se celebra la junta de la Federació Catalana de Càmpings, a la que per primera vegada s’ha afegit l’Associació de Barcelona, i altres reunions professionals del sector.

La tercera Fira del sector del Càmping i Parcs de Vacances, única en les seves característiques a l’Estat espanyol, compta amb 140 expositors, un nombre similar al de l’any passat. Entre els expositors estrangers n’hi ha de francesos, holandesos i italians.

La recreació d’un gran càmping que s’aconseguirà amb espais verd amb arbres i altres elements, farà que els visitants puguin viure per unes hores tota l’oferta que es poden trobar en un càmping, envoltats de natura, i amb activitats i diversió assegurada per a tota la família. Per aconseguir que el visitant pugui viure l’experiència d’una estada en un càmping hi haurà, entre altres activitats, desfilades de mascotes de càmpings, espectacles de Walt Disney, tallers, pallassos, zorfball, circuït de ponis, pintura de cares, globoflexia, minidisco, i també un concert nocturn. A la fira també hi haurà una part de menjar amb cinc Food trucks (furgonetes WG, caravanes decorades amb menjar ecològic, botifarrers, hamburgueses, amanides, creps, pasta…)

Girocamping s’ha consolidat com a referent del sector del càmping i dels parcs de vacances del sud d’Europa. La fira està organitza per l’Associació de Càmpings de Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Agència Catalana de Turisme. És l’única fira del sector amb el format mixte, tant pel professional de camping com pel client dels campings amb caravanes, autocaravanes bungalous i accessoris, entre d’altres.

En el marc de Girocamping es portarà a terme demà, per tercer any, un WorkShop del Club de Turisme Actiu, organitzat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona conjuntament amb l’Associació de Càmpings de Girona. També demà hi haurà un WorkShop organitzat per la UdG, per tal de posar en contacte empresaris turístics amb estudiants de la Facultat de Turisme.

Premis Jaume Genover i Roig

En aquesta tercera edició és lliurarà el segon premi Jaume Genover i Roig, en honor de qui va presidir durant 22 anys l’Associació de Càmpings de Girona. Aquest reconegut empresari, que el 2010 va rebre la Medalla al Mèrit Turístic de Catalunya i va dedicar tota una vida al sector amb una aposta clara per la qualitat de l’oferta, va morir el febrer de 2012 als 78 anys. Jaume Genover i Roig va ser el pioner en promoure els càmpings gironins a Europa. L’Associació de Càmpings de Girona li ha volgut fer un reconeixement amb uns premis que porten el seu nom i que es lliuraran en el decurs del Sopar de Gala que es durà a terme aquest vespre, com a acte previ a la inauguració de Girocamping.

Fira de referència

Girocamping és un gran aparador del sector que ofereix la possibilitat als visitants de viure una autència experiència. El fet que aquesta trobada ofereixi un gran nombre d’activitats i una recreació de tot el que es pot trobar en un càmping: com són caravanes, tendes de campanya, habitatges mòbils, bungalows, remolcs de caravanes, la fa molt atractiva per al públic familiar.

La fira té com a objectiu donar a conèixer el món del càmping i mostrar que és el destí ideal per a unes vacances, o una escapada en família, ja que en aquests establiments s’hi poden trobar instal·lacions esportives, parcs infantils, activitats d’animació i grans espais verds perquè els nens puguin passejar, anar en bicicleta i tot això en un entorn natural, privilegiat i segur.

A Girocamping es poden veure les últimes novetats i tendències del sector. Les empreses que hi exposen presenten els nous models de bulagows, mobilhomes i autocaravanes.

Reconeixements internacionals

Els càmpings gironins tenen una gran qualitat i estan reconeguts a nivell internacional. A la demarcació hi ha quasi la meitat dels millors càmpings de tot l’Estat espanyol, tal i com reconeixen diverses guies. En concret, set càmpings gironins tenen la màxima qualificació de cinc estrelles, el prestigiós guardó “Best Càmping 2015” segons els Automòbils Club Alemany (ADAC) i l’holandès ANWB. A tot l’Estat espanyol s’han reconegut aquest any 18 càmpings. Els càmpings guardonats aquest any són Les Medes de l’Estartit, Cypsela Resort de Pals, Mas San Josep de Santa Cristina d’Aro, El Delfín Verde de Torroella de Montgrí, La Ballena Alegre, l’Àmfora, i les Dunes de Sant Pere Pescador. A Catalunya han rebut aquest reconeixement 15 càmpings i a l’Estat espanyol, 18. En el marc de la darrera Fira holandesa d’Utrecht, celebrada el gener, el càmping Cala Llevadó també va rebre un guardó de la prestigiosa guia Alan Rogers.

L’Associació de Càmpings de Girona és la més antiga d’Espanya, representa el 25% de la Federación Española de Empresarios de Camping. Compta amb 75 càmpings associats amb un total de 119.308 places d’allotjament, el 87,4 per cent del total de la demarcació, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada. La fira és una aparador del sector que representa una bona oportunitat per donar a conèixer aquesta opció de vacances, que cada cop disposa de millors ofertes i s’ha posicionat com a un referent per a les famílies a l’hora de triar les seves vacances.