Gloria Gaynor celebra el 40è aniversari del hit ‘I Will Survive’ a l’últim concert de Sons del Món

Festival Sons del Món
Gloria Gaynor durant la seva actuació a la Ciutadella de Roses

La reina de la música disco dels anys ’70 i ’80, Gloria Gaynor, va convertir la Ciutadella de Roses en una pista de ball

Festival Sons del Món
Gloria Gaynor durant la seva actuació a la Ciutadella de Roses

“Qui millor indret que  la Ciutadella de Roses, per celebrar el 40è aniversari de ‘I Will Survive” va haver de pensar dissabte Gloria Gaynor quan va sortir a l’escenari de Sons del Món, per oferir l’últim concert d’enguany del Festival al recinte emmurallat. I sinó ho va pensar si que va assegurar, en un perfecte castellà, que “soc molt feliç i és un gran plaer per a mi ser aquí”, quan va saludar al públic després de la primera cançó.

I és que un dels patrimonis històrics més rellevants del nostre país va acollir a aquesta diva de la música disco de les dècades del ’70 i ’80, cançons que es recordaran i ballaran sempre, com ho van deixar constància les més de 1.700 persones que van assistir al concert.

Temes que van fer furor a les pistes de les discoteques, com l’esmentada ‘I Will Survive’, la qual ha esdevingut en més que una cançó. ‘Sobreviure’, en la seva traducció al català, és el cant a la llibertat d’una dona en trobar la força personal per recuperar-se de la separació del seu marit. Un crit ben alt per dir-li que ja era lliure, que no el necessitava per continuar vivint i triomfant. Més que una cançó també, perquè ‘Sobreviure’ es va convertir en un símbol de la música disco, de tal manera que ha estat l’única d’aquest gènere que ha rebut un premi en tota la història dels Grammy, i que Gloria Gaynor va gravar també en espanyol, sent pionera en aquest sentit.

I la cantant nordamericana va convertir la Ciutadella de Roses en una pista de ball quan va interpretar èxits com ‘Never Can Say Goodbye’, ‘I Am What I Am’, ‘Reach Out I’ll Be There’ o ‘Can’t Take My Eyes Off You’, que va provocar que en sobressin les cadires a la majoria dels gairebé 2.000 assistents. La qual cosa va provocar el descontent d´alguns ja que sortien a ballar fora del lloc assignat per les cadires i les hostesses els convidaven a tornar a lloc.

La tramuntana va voler fer acte de presència volent ser la protagonista, ja que el fort vent que va bufar per moments va provocar la suspensió del concert durant uns 10 minuts, degut al perill que caiguessin sobre els músics un parell de cartells que penjaven sobre els seus caps.

I Gloria Gaynor es va acomiadar de Roses regalant al respectable la interpretació de ‘I Will Survive’, que en no tenir prou va reclamar l’assistència de l’artista a l’escenari, la qual va fer un bis abans de marxar, ara sí, definitivament.