Gràcies Creu Roja per ser-hi!

Creu Roja Roses-Castelló d'Empúries

Foto de família dels guardonats, voluntaris de la Creu Roja i autoritats

La Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries va celebrar dissabte la seva festa anual

Creu Roja Roses-Castelló d'Empúries
Foto de família dels guardonats, voluntaris de la Creu Roja i autoritats

A la festa anual de  la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries, que es va celebrar el passat dissabte al Teatre Municipal de la Vila, el seu president, Jordi Segura, va fer balanç, presentant públicament la memòria de 2017, de totes les activitats que ha portat a terme l’entitat humanitària durant el passat any i dels projectes previstos per aquest 2018, entre els quals hi ha, (es poden veure a la memòria a l’enllaç de sota), el programa Enreda’t, dirigit a la gent gran “per tal d’animar a sortir de casa aquelles persones que porten dies tancades a la llar, animar-les a fer alguna activitat, tot i que només sigui passejar”, va dir Segura. O el dirigit, en aquest cas, al jovent per tal d’ajudar-los en els deures escolars “per tal que assoleixen l’èxit escolar”, va apuntar el president de la Creu Roja.

Jordi Segura va dir als assistents que “per poder ajudar necessitem saber qui necessita ajuda”, per això va demanar que “si sabeu d’alguna persona que té una mancança, una dolència o un problema ens ho comuniqueu”. Esteu en alerta amb aquella persona gran que sempre la veieu anar a comprar el pa cada matí. Si un dia no la veieu, llum groga d’alarma. Si son dos dies consecutius ens ho digueu”.

Aquest acte festiu té dues finalitats. La primera, explicar el què ha fet i que fa la Creu Roja per la ciutadania, ja que aquesta, en la gran seva gran majoria, ho desconeix. I la segona, és fer un reconeixement a diferents persones o entitats per la seva implicació a amb la Creu Roja, que enguany van rebre Mohamed el Amrani, perquè l’Associació que presideix, la Xarxa de Convivència, ha col·laborat moltes vegades amb l’entitat d’ajuda humanitària, l’empresa Nautic Center, l’ex alcalde Carles Pàramo, per ajudar a fer possible que Roses disposés, ara fa 40 anys, de la primera embarcació de salvament, i la Policia Local de Roses, que va recollir l’Inspector Eduard Campà, per la tasca d’ajuda que fa envers la ciutadania , i concretament el servei de teleassistència de la gent gran.

Pàramo després d’agrair el reconeixement en forma d’una obra artesanal realitzada pel taller Animart de Roses, va voler aclarir que “aquest reconeixement m’ho han atorgat a mi, però és just dir que també s’ho mereixen totes les persones que van fer possible tenir una barca de salvament, perquè no vaig ser jo sol el que va fer les gestions, sinó un grup de persones”.

Per la seva part, el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan M. Fernández, va agrair el reconeixement rebut per la Policia Municipal “perquè és molt important per als agents saber que se’ls reconeix una tasca que normalment no veu ningú, la gent pensa que només està per posar multes i la tasca principal de la Policia Local, entre moltes altres, és estar al servei de les persones”.

Abans, però de fer entrega dels respectius reconeixements, Mohamed El Amrani va impartir la conferència ‘Comunicar per transformar’, xerrada d’una hora aproximadament que ha ofert arreu de l’Estat espanyol i que dissabte va resumir en uns 20 minuts.

I com és tradició, finalitzats els diferents actes de la festa, els assistents van poder degustar d’un aperitiu al vestíbul del teatre.