Gràcies Jordi pel teu llegat fotogràfic!

Calendari de Roses 2014 - Jordi Velasco

Les fotografies de Jordi Velasco il·lustren el Calendari de Roses 2014

Calendari de Roses 2014 - Jordi VelascoAquest matí ha tingut lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament de Roses, la presentació del calendari fotogràfic sobre el municipi que el consistori edita anualment. En aquesta ocasió, l’autor de les imatges que il·lustraran el calendari 2014 és el fotògraf rosinc Jordi Velasco, mort l’any 2012 en accident d’avioneta. La presentació ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el primer tinent d’alcalde, Carles Pàramo i el regidor de Cultura, Marc Danès, i ha comptat amb l’assistència de familiars dels fotògraf.

Una tria de 13 imatges aèries, dels 12 mesos més la portada, realitzades pel fotògraf Jordi Velasco, seran les encarregades de mostrar Roses des d’una nova perspectiva al llarg de l’any 2014, a través del calendari que l’Ajuntament edita anualment pels volts de Nadal i distribueix entre la ciutadania, , “perquè la manera que veia en Jordi Roses era única, no la veiem cap de nosaltres”, ha manifestat Pàramo, durant la presentació de l’almanac fotogràfic

Les fotografies han estat seleccionades a partir d’una tria inicial realitzada pel mateix Jordi Velasco, que va rebre l’encàrrec l’any 2012. La seva sobtada mort va aturar el projecte fins enguany, en què el Departament de Cultura de l’Ajuntament, amb la col·laboració de la família de Velasco, l’ha volgut recuperar i fer que les impressionants fotografies d’en Jordi protagonitzessin el calendari 2014.

Banyistes, camins de ronda, caiacs, cales, submarinistes… fotografiats des de l’aire, il·lustren portada i els dotze mesos de l’any , oferint un interessat recorregut pel litoral rosinc del Cap de Creus i mostrant la visió particular de diferents localitzacions de Roses que van captar l’atenció del fotògraf, “unes imatges que emanen pau, tranquil·litat, de passar-ho bé”, ha remarcat el regidor de Cultura.

Com en edicions anteriors, l’Ajuntament ha editat un total de 3.000 exemplars, que posarà a disposició dels veïns i veïnes del municipi de forma gratuïta a partir del proper dimarts, 26 de novembre. Els punts de distribució on es podran dirigir els interessats que desitgin obtenir un exemplar serà la Biblioteca Jaume Vicens i Vives, l’oficina de Turisme i el Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l’Ajuntament.