Suquet de peix de Rose

Gran actuació en el derbi casteller altempordanés a la Festa Major de Roses

Diada castellera a la Festa Major de Roses
Els Vailets de l'Empordà

Els Vailets de l’Empordà i la Colla Castellera de Figueres van oferir un gran duel casteller en el marc de la Festa Major de Roses

Diada castellera a la Festa Major de Roses
Roses és un plaça talismà pels Vailets de l’Empordà que van aconseguir descarregar un 3 de 7, ‘espineta’ que tenien clavada des de la darrera actuació

El passat diumenge 16 d’agost, la plaça Catalunya de la Vila de Roses va tornar a acollir un derbi casteller de l’Alt Empordà, amb colles castelleres de la comarca. La Colla Castellera de Figueres i els Vailets de l’Empordà van coincidir per primera i única vegada en aquesta temporada en una mateixa diada i cap d’elles va decebre al públic rosinc, que va poder presenciar els millors registres de ambdues entitats.

Així, totes dues colles van sortir a plaça amb 3 pilars de 4 simultanis, que precedien una intensa ronda de Castells.

Per començar, els Vailets van portar a plaça el 3 de 6 aixecat per sota, que, sense gairebé trontollar i amb molta decisió, la construcció es va aixecar i descarregar 8 mesos després de la seva última aparició a plaça.
Continuaven amb el seu lot i semblava ser que era el moment de traure  l’espineta que els castellonins tenien clavada des de la setmana passada.
I dit i fet. A segona ronda, els blau cel descarregaven el 3 de 7, amb fermesa i molt aturat. L’alegria era molt visible als membres de tronc i de pinya, que celebraven el castell amb molta alegria. Per acabar la ronda de castells, els Vailets anotaven al seu marcador un nou castell de 7, sent la quinzena vegada d’aquesta temporada. Era torn d’un 4 de 7, molt segur tot i les cares noves a tronc.

Tancaven la diada amb una nova ronda de pilars. Així, els Vailets de l’Empordà descarregaven el vano de 5, mentre que els lila aixecaven 2 pilars de 5 simultanis, acabant la diada amb un pilar de 4 de dol. Per últim, un pilar de 4 dels Vailets de l’Empordà, acomiadava als castellonins d’una plaça que comença a ser talismà pels blau cels.

Diada castellera a la Festa Major de Roses
La Colla Castellera de Figueres va realitzar a Roses la millor actuació de la temporada

Per la seva banda, la Colla Castellera de Figueres va iniciar la seva actuació amb tres pilars de quatre, que van portar a plaça tres castells de 7 pisos. Dos d’aquests castells eren de complexitat alta, el 3 de 7 amb agulla i el 4 de 7 amb agulla, i van ser acompanyats per un 4 de 7.

Cal remarcar la dificultat dels castells de gamma alta de 7, degut a una baixa a pis de terços, que es va poder suplir perfectament amb una nova incorporació. Així mateix, es van estrenar també una baixa a l’agulla del 4, i una terça al 4 de 7.

L’actuació lila es va finalitzar amb dos pilars de 5 simultanis, i un pilar de dol.

Els de la camisa lila van fer a Roses la millor actuació en el que porten de temporada, per la qual cosa van sortir de la Vila rosinca amb la moral alta per encarar el tram final.

Els castellers de Figueres tenen previst actuar diumenge vinent a Palau-Saverdera. Actuació que portaran a terme a les 5 de la tarda.