Gran campionat d’Europa de Vela el que es va viure a Roses

Làser Europa Cup 2018
Les aigues de Roses van acollir la Làser Europa Cup 2018

Roses va acollir del 19 al 21 d’octubre la penúltima prova de la Làser Europa Cup 2018

Làser Europa Cup 2018
Les aigues de Roses van acollir la Làser Europa Cup 2018

La Badia de Roses ha estat un cop més el centre neuràlgic d’Europa en l’esport de la Vela amb la disputa de la novena i penúltima prova de les 10 regates de les que consta la Làser Europa Cup 2018.

200 regatistes provinents d’arreu el continent europeu es van donar cita aigües rosinques per participar en aquesta competició, la qual està dividida en tres classes: la Làser Standard, que es van poder celebrar 8 regates, la Làser Radial, que es van fer 7 la Làser 4.7, de la qual es van portar a terme un total de 6 regates.

Els regatistes van poder gaudir del vent que gairebé sempre bufa a la badia de Roses. Gairebé, perquè diumenge, per exemple, la manca d’aquest vent tant necessari per a la practica d’aquest esport va fer que es disputessin, i amb una hora de retard, només 3 de regates de les previstes inicialment.

El resultats finals van donar com a campió a la Làser Standard de la prova de Roses al suec Emil Bengston, seguit pel regatista francès Alexandre Boite, tancant el podi el canadenc Filliah Karim.

En la Làser Radial, el finlandès Valtteri Uusitalo va ser el guanyador per davant la croata Elena Borobeva, i la italiana Joyce Floridia.

I a la Làser 4.7, el triomf se’l va emportar l’holandès Paul Hameetema, seguit per l’italià Niccolo Nordera com a segon, sent la italiana Alessia Palanti la que va tancar el podi.

La Làser Europa Cup 2018 es va iniciar al mes de març a Itàlia i abans venir a Roses va  passar per Suïssa, Bèlgica, Bulgària, Alemanya, Polònia, Sèrbia i Àustria.

Croàcia donarà fi a aquesta competició de europea de Vela l’últim dia d’aquest any 2018.