Un gran concert del Cor i Orquestra Simfònica Harmonia enceta nits musicals d’estiu a Roses

Cor i Orquestra Simfònica Harmonia a Roses

Un moment del concert que va oferir el Cor i Orquestra Simfònica Harmonia a l'església de la Ciutadella de Roses

El concert ‘Catalunya al Cor’, interpretat pel Cor i Orquestra Simfònica Harmonia a l’ església de la Ciutadella, inaugura el nou cicle de música de Roses ‘Nits de Clàssica’

Cor i Orquestra Simfònica Harmonia a Roses
Un moment del concert que va oferir el Cor i Orquestra Simfònica Harmonia a l’església de la Ciutadella de Roses

Gran espectacle musical el que va oferir ahir a la nit a l’església de la Ciutadella el Cor Harmonia Calellenc i l’Orquestra Simfònica Harmonia, dirigits per Albert Deprius, els quals van oferir el concert simfònic-coral ‘Catalunya al Cor’ dedicat a la música catalana.

No va ser el típic concert de música clàssica, sinó un espectacle festiu, on la primera part, d’uns 30 minuts, es va iniciar amb l’obra coral ‘L’Emigrant’, amb lletra de Jacint Verdaguer i música d’Amadeu Vives, la qual  s’ha convertit amb el temps en un cant patriòtic nostàlgic, especialment per als exiliats, emblemàtic i representatiu de la identitat nacional catalana, per tot seguit interpretar un seguit de cançons populars com El Cant dels Ocells, Muntanyes Regalades, Els Tres Tambors o el poema simfònic Puigsoliu, de Joaquim Serra i Salvador Brotons.

A la segona part, d’aproximadament 40 minuts, la protagonista va ser la sardana, on el Cor i Orquestra Simfònica Harmonia va interpretar,  entre d’altres La Puntaire de Lluís Badosa, Somni de Manel Saderra i Girona m’enamora de Ricard Viladesau.

Un concert que alternar en tot moment obres cantades amb d’altres només instrumentals  que van fer vibrar i gaudir als assistents a l’església del recinte emmurallat de la Ciutadella, de tal manera que la setantena de components del Cor i Orquestra Simfònica Harmonia van haver de fer tres bisos a petició del respectable, per acabar, tothom en peu, cantant l’himne dels Segadors.

El Cor i Orquestra Simfònica Harmonia amb aquest espectacle no només va inaugurar amb el seu espectacle el cicle ‘Nits de Clàssica’, sinó que va encetar les nits concerts que viurà Roses aquest estiu. Nits que els rosincs i visitants provinents d’arreu podran gaudir de la música de Txarango, Tom Jones, Loquillo o David Bustamante dins el Festival Sons del Món, o del rosinc Ian Sala & Els Efectes Secundaris que, ja el 18 d’agost, oferiran el concert ‘Terrats i Patis’ al Castell de la Trinitat dins el cicle ‘D’Nits al Castell’.

El Cor Harmonia, l’Orquestra Simfonica Harmonia i Albert Deprius

El Cor Harmonia té una dilatada experiència en el camp de la lírica i de l´escenificació musical, ha interpretat diferents òperes i sarsueles i també a dut a terme infinitat de concerts desde música catalana, fins a bandes sonores de pel·lícules com també concerts simfònico-corals.

L´Orquestra Simfonica Harmonia, és l´orquestra titular de la Temporada Lírica Ciutat de Calella on hi ha actuat amb diferents obres com La Traviata, Cançó d´Amor i de Guerra, La Leyenda del Beso, entre altres. També actua en solitari oferint concerts simfònics com la 5a Simfonia de Bethoveen, Concert d´Obertures d´Òpera, Bandes sonores de pel·lícules o el tradicional concert d´Any Nou amb Valsos i Polques.

Albert Deprius, tenor i director del Cor i Orquestra Simfònica Harmonia, ha actuat com a tenor a Espanya, Itàlia, França, Colòmbia, Panama, Cuba, interpretant diferents òperes amb els principals rols de Tosca, La Bohème, La Traviata, Cavalleria Rusticana entre d´altres. També a ofert infinitat de recitals lírics i concerts. Ha dirigit diferents formacions orquestrals i cors dirigint diferents concerts, òperes i sarsueles.