Gran concert el que es va viure a la platja de La Perola en la XIV Cantada d’Havaneres Badia de Roses

XIV Cantada d'Havaneres Badia de Roses

La platja de La Perola es va tornar a omplir per assistir a la XIV Cantada d'Havaneres Badia de Roses

Un miler d’aficionats a la cançó marinera es van donar cita a la platja de La Perola per assistir a la XIV Cantada d’Havaneres Badia de Roses

Els aficionats de les cantades d’havaneres van gaudir d’una gran nit d’havaneres amb el concert que van oferir Terra Endins, en primer lloc, i Sons de l’Havana tot seguit. Un cartell exquisit per degustar tota l’essència de la música marinera a la platja de La Perola de Roses.

A les 22 hores van iniciar els 5 components de Terra Endins la seva actuació. Aquest grup, format a Girona Capital es va estrenar un 3 d’agost de l’any 1974 a la  8ª cantada de Calella de Palafrugell. I des de llavors no han parat de cantant havaneres per arreu del món.
A Roses van interpretar un ampli repertori de cançons de la seva llarga trajectòria i de temes del seu últim disc ‘40+’, que van publicar al 2016 amb motiu de haver complert  més de 40 anys, 42 anys per ser exactes. Un darrer treball discogràfic amb cançons com  Rosina, Tornaré, Niu d’amor La Colometa Alfonsina y el mar Tornar a començar , Un cant d’amor, Donostiarra i El capità Havaneras de Cádiz, entre d’altres, que van presentar a la que va ser la XIV edició de la Cantada d’havaneres Badia de Roses

I després de la música de Terra Endins va ser el torn de Son de l’Havana , un quartet que a vegades es converteix en un quintet format format per músics amb molts anys d’experiència dins del món de la música en general, però, com amants del gènere de l’havanera, van crear aquesta formació per oferir un gran ventall de gèneres musicals com ara, les mateixes havaneres, rumba, música catalana d’autor, balades, valsets mariners, son cubà, tango, bolero i un repertori variat ple de matisos nous, fusió en ritmes i harmonies i, sobretot, com van comprovar els milers d’aficionat a les havaneres que es van donar cita a la platja de La Perola de Roses, d’ extraordinària qualitat.