Gran diada castellera a Bescanó la que van oferir les colles de Figueres, els Marrecs i el Esperxats

Colla Castellera de Figueres

La Colla Castellera de Figueres carregant un 3 de 7 a Bescanó

La diada es va emmarcar dins la 15ª Fira de l’Embotit de Bescanó

Colla Castellera de Figueres
La Colla Castellera de Figueres carregant un 3 de 7 a Bescanó

Diumenge la Colla Castellera de Figueres es va desplaçar fins a Bescanó per a trobar-se amb els Marrecs de Salt i la Colla Castellera Esperxats de l’Estany.

La diada emmarcada dins la vintena edició de la fira de l’embotit d’aquesta localitat, i en la després d’una ronda de pilars conjunta en la que els castellers figurencs van aixecar tres pilars de 4, van encarar tot seguit un 3 de 7. Un castell que, tot i ser molt conegut i que la colla ho fa amb molta solvència, aquest cop es va deformar un xic, però tot i això en cap moment es va témer per una caiguda.

A segona ronda, els de la camisa lila van preparar un 4 de 7, el qual van aconseguir descarregar en un segon intent. El primer, es va baixar abans de coronar-lo degut a una rengla (pilar del mig) molt entrada, la qual no es va poder corregir. Però a la segona temptativa, tot i que el castell es va deformar a terços, els de Figueres el van poder defensar i apuntar-se’l com una construcció assolida durant aquesta diada de Bescanó

A l’última ronda, la colla figuerenca va portar a plaça el 7 de 6, un castell on es van posar a prova alhora que es va estrenar molts de castellers de cares a futures construccions, per la qual cosa en certs moments es va haver de lluitar per poder descarregar-lo. Una construcció que va ser molt bé defensada perfectament per la colla.
I per últim, a la ronda de pilars, els de la Colla Castellera de Figueres va portar a terme dos de 5 de molt bona execució.

Per la seva banda, els Marrecs de Salt van dur a plaça tres pilars de 4, un 5 de 7, un 7 de 7 i un 4 de 7 amb agulla, i 2 pilars de 5. I els Esperxats del Pla de l’Estany van realitzar un 4 de 6, dos 2 de 6, un 3 de 6, 1 pilar de 4 i un pilar de 5 carregat.
Les actuacions de les tres colles de Figueres, Salt i el Pla d’Estany va donar com a resultat que Bescanó visqués diumenge una gran diada castellera.