Gran èxit de la I Cursa Badia de Roses que li garanteix la seva continuïtat

I Cursa Badia de Roses
Sortida de la prova de 10.000 metres

Èxit de participació, 280 atletes van prendre la sortida en la primera edició de la Cursa Badia de Roses, i d’organització, ja que va agradar a tothom

I Cursa Badia de Roses
Sortida de la prova de 10.000 metres, on Hugo Figueras (tot de blau) va acabar guanyant-la

A les 10 en punt es van donar el tret de sortida als 147 atletes que participaven en la cursa de 10.000 metres, i deu minuts més tard sortien els 133 que estaven inscrits a la de 5.000. Dues distàncies totalment planeres que va agradar molt als participants, com per exemple, al guanyador de la de 5 km, David Gubau, que va entrar a meta 16 minuts i 18 segons després d’iniciar-se la prova, “ha estat molt ràpida, tot i que el vent molestava una mica a vegades, i d’altres ha estat brutal pel passeig perquè bufava a favor”, va dir Gubau, el qual va afirmar que li va sorprendre que la cursa fos tan planera, “no hi havia cap pujada que et trenqués el ritme, perfecte per fer una bona marca”, per confessar que venia de Girona “per córrer a Roses, un lloc que no es corre habitualment i està molt bé”, assegurant que “l’any vinent repetim segur, perquè si bens bé de forma pots fer una bona marca per a curses de 5 i 10 km que ara venent de la temporada importants, va perfecte”.

La cursa dels 10.000 metres va finalitzar pràcticament en un disputa a l’esprint entre Hugo Figueras i Dídac Cuadros, i diem pràcticament perquè tots dos corredors van confessar després que no el van disputar, “l’Hugo ha anat primer tota la cursa i l’he agafat a falta de 500 metres i, èticament, es mereixia guanyar”. I el guanyador va voler agrair a Dídac aquest gest, afirmant que després “d’anar tota la cursa sol a un bon ritme, tot i que regulant tota l’estona, m’ha agafat, i abans d’entrar a meta m’ha dit que no esprintaria, i l’he agraeixo de tot cor aquest detall perquè es veuen poques vegades”.

Respecte a la prova en sí, Dídac Cuadros ha assenyalat que “és perfecte per fer una bona marca, pot ser li sobra algun revolt, però bé, no és pot tenir tot, però molt bé”.

Per la seva banda, Hugo Figueras, que venia expressament des de Cervera, Lleida, “hem tingut que matinar molt”, va dir, per tot seguit afirmar que la Cursa Badia de Roses està “bastant ben organitzada per ser el primer any, a més ha fet un bon dia per córrer, la temperatura també ha estat ideal per la practica de l’atletisme, tot i que aquí teniu la tramuntana, i el recorregut és molt pla, la qual cosa permet anar a un ritme alt i per això i perquè porto moltes carreres a sobre he acabat molt cansat”.

A l’igual David Gubau campió dels 5.000 metres, Figueras, guanyador dels 10 km, ha afirmat que “si déu vol, l’any vinent tornaré a Roses”.

El president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre, entitat organitzadora de la prova amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses, es va mostrar satisfet “com sempre dic en la Cursa de la Dona, la valoració l’han de fer els participants, però en aquest cas la valoració l’hem de fer en quant a la participació, i aquesta ha estat molt bona, i si després m’arriben comentaris que els atletes han quedat molt contents, ja em dono per satisfet”. Una satisfacció per la feina ben feta que assegura, en principi, l’organització de la II Cursa Badia de Roses. Sastre va voler donar “un agraïment especial als voluntaris, perquè sense ells cap esdeveniment seria possible, a la Policia Local, per la seva col·laboració en l’organització i desenvolupament de la cursa”.

Una de les poques queixes que es van sentir, va provenir d’alguns atletes, sobretot, els primers classificats, que van trobar a faltar el podi absolut de cada prova, femenina i masculina, a part dels que es van fer de les diferents categories com Sènior o Veterans, entre d’altres. Uns serrells perfectament millorables de cares a properes edicions.

I Cursa Badia de Roses
Podi dels 5.000 metres amb David Gubau com a guanyador

Una de les persones que va reconèixer l’èxit de participació i la bona organització d’aquesta cursa, va ser l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que en primer lloc va voler “felicitar al Club Atletisme Roses per la iniciativa i la bona voluntat d’organitzar i preparar aquesta cursa, que en el seu primer any ha vorejat les 300 persones inscrites, i pensem que això pot anar a molt més”, destacant l’alcaldessa que “també els vull felicitar per organitzar la Cursa Badia de Roses en unes dates que no són principalment turístiques, i els que demanem a les entitats i associacions que tots els esdeveniments que facin siguin fora de la temporada estrictament turística de juliol i agost perquè això fa portar gent i dóna vida al poble de Roses”.
Mindan va assenyalar que “espero que aquesta cursa tingui continuïtat, que el Club Atletisme Roses aconsegueixi el que ha fet amb la Cursa de la Dona, una cursa solidària amb la Fundació Roses contra el Càncer i que ja porta vuit edicions superant el rècord de participants ”.

Parlant de solidaritat destacar que una part del donatiu de la inscripció d’aquest I Cursa Badia de Roses, ha estat a benefici de l’Associació Tramuntanets.

Per la seva banda, el regidor d’Esports, Juan M. Fernández, va afirmar que “ja fa temps que el Club Atletisme Roses volia organitzar una cursa d’aquests tipus i ha tingut molt d’èxit de participació, i el fer d’haver tallat el trànsit durant un parell d’hores no ha suposat cap problema, gràcies a la bona tasca de la Policia Local”, per remarcar que “organitzativament parlant ha estat molt bé i esperem que l’any vinent vingui molt més gent a córrer aquesta cursa”.

Zenit’Salut a la I Cursa Badia de Roses

Cal destacar que el Centre Zenit’Salut que està en tots els esdeveniments esportius que es fan a Roses, ahir, els professionals d’aquest centre, comandat per la fisioterapeuta Montse Giró, tampoc van faltar a la I Cursa Badia de Roses per tal de donar assistència de fisioteràpia als esportistes que ho van demanar. Principalment hem tractat bessons, perquè l’asfalt carrega molt a nivell del maluc posterior i quasi tothom ha tingut molta càrrega de bessons”, va afirmar Giró per desvetllar que “molt d’ells ja venien amb lesions en diferents punts de les seves cames, i això passa perquè ningú ha incorporat la disciplina dels estiraments en els seus entrenaments i la cura setmanal en mans d’un fisio, i amb això és, pot ser, en el que nosaltres som més insistents, que la gent fa esport, però no esport amb salut”, va concloure la fisioterapeuta i responsable de Zenit’Salut.

Sorteig de regals

Assenyalar que després de l’entrega dels trofeus als podis de les diferents categories l’organització va realitzar un sorteig per regalar als participants diferents obsequis gentilesa dels comerços i empreses de Roses.