Gran final de temporada del Club Triatló Roses aconseguint 7 medalles al Campionat de Catalunya de Natació Escolar

Club Triatló Roses

Els esportistes del Club Triatló Roses ensenyant les medalles que van aconseguir al Campionat de Catalunya de Natació Escolar

Els nedadors del Club Triatló Roses es pengen 1 medalla d’or, 3 de plata i 3 de bronze en el Campionat de Catalunya de Natació Escolar

Club Triatló Roses
Els esportistes del Club Triatló Roses ensenyant les medalles que van aconseguir al Campionat de Catalunya de Natació Escolar

14 nedadors del Club Triató Roses van viatjar el cap de setmana passat a El Vendrell, Tarragona, per competir al campionat de Catalunya de Natació Escolar, dret que s’havien guanyat gràcies als bons resultats aconseguits en les competicions al llarg de la temporada.

Esportistes, cos tècnic i la directiva del Club sabien que seria difícil tornar a Roses amb una medalla penjada al coll, “estàvem molt nerviosos perquè era un campionat de Catalunya i el nivell era molt alt, perquè clar, estaven els millors nedadors de la temporada, però ens vam tirar a l’aigua i vam fer tot el que hem après amb el nostre entrenador, i alguns vam aconseguir medalla”, va afirmar Joel Gálvez que es va penjar la de bronze en els 100 metres esquena a la categoria Infantil, tot i que va reconeixer que “jo no m’esperava aconseguir cap”.

L’aleví Zakaria Aatani va ser l’únic nedador del Club Triatló Roses que va  aconseguir una medalla d’or, proclamant-se campió en 50 metres crol, a més d’assolir el subcampionat en els 50 metres esquena, demostrant que té aptituds per nedar, com la resta dels seus companys del Club. Un Club, recorda Aatani, que “va començar venint poca gent, però a mesura que anàvem a competicions i tornàvem amb medalles, cada cop més nois i noies s’han apuntat per nedar amb nosaltres”.

Alex Tena, en categoria Infantil va aconseguir dues medalles de plata, una en els 10 metres papallona, i la segona en 10 metres esquena.

Per la seva banda, Aleix Soler, en Cadet es va proclamar tercer de Catalunya, penjant-se la medalla de bronze en els 100 metres braça, i la petita Julia Ruiz, en la categoria de Benjamí es va proclamar, també, tercera de Catalunya en els 25 metres esquena.

Els nedadors i nedadores del Club van assegurar estar més contents d’haver pogut baixar les seves marques, “que era el nostre principal objectiu”, que no pas d’haver-se penjat al coll unes quantes medalles.

Iván Martín, entrenador del joves rosincs i principal responsable dels seus èxits, fa una molt bona valoració del campionat català escolar de natació, tenint en compte, primer, “que tots els que tenien opcions de classificar-se per disputar el campionat ho van fer tot i les dificultats que hem tingut per entrenar en millors condicions i a major ritme” reconeixent, com algun dels nedadors, que “no esperàvem aconseguir tantes medalles, teníem una previsió de 2 o 3 medalles i vam tornar amb 7, i una d’elles d’or, el que demostra que el nivell de competició dels xavals va ser molt bó”. Un nivell de competició, va afegir Martín, pel qual “només els puc felicitar pels resultats obtinguts, i agrair-les el seu esforç en cada entrenament”.

Exitós primer any del Club Triatló Roses

Al desembre de 2015 va ser quan un grup de pares i mares de Roses van decidir crear el Club Triatló Roses per a que els seus fills poguessin continuar entrenant a les ordres del tècnic nacional de natació provinent de Bilbao, Iván Martín,  el qual ha aconseguit millorar la tècnica i el rendiment dels joves nedadors. Tant és així que allà a on han anat a competir han tornat cap a Roses amb un bon botí de medalles. Per exemple, als Jocs Escolars de Natació de Sant Feliu de Guíxols, celebrat al mes de març, van assolir 27 medalles.
Dies més tard, però ja al mes d’abril, els quatre esportistes que van disputar el  Duatló de Vic, van tornar amb una medalla penjada al coll.
I sense anar més lluny, i també al mes d’abril, recordar les 29 medalles aconseguides pels nedadors del Club a la Piscina de Roses. O les que van assolir el mes passat a Banyoles, durant la Final Territorial Escolar de Natació, 24 d’or, 10 de plata i 1 de bronze.  

Uns èxits que ni molt menys esperaven aconseguir els responsables del Club Triatló Roses i que ha provocat que “comencéssim amb 11 joves i acabem la temporada amb 21 nois i noies entrenant, a més de 50 persones que s’han fet socis del Club”, va afirmar Iván Martín.

L’any vinent federats

L’objectiu per l’any vinent per part del Club Triatló Roses és inscriure’s a la Federació Catalana de Natació “per tal de poder competir als campionats de Catalunya federats, i si ens classifiquem, als d’Espanya”, va dir Martín. Tot i això, “sense deixar de competir en els Jocs Escolars de Natació com aquet any”, va remarcar l’entrenador de natació.