Roses Cultura

Gran paper de la Colla Castellera de Figueres a Bescanó

Colla Castellera de Figueres
La Colla Castellera de Figueres a punt de descarregar el 5 de 7

Els castellers de Figueres van participar a la a la XXI Fira de l’Embotit de Bescanó acompanyats dels Marrecs de Salt

Colla Castellera de Figueres
La Colla Castellera de Figueres a punt de descarregar el 5 de 7

Pel vintè aniversari, la Colla Castellera de Figueres vol prémer l’accelerador al màxim, i aquest cap setmana a Bescanó, a la XXI Fira de l’Embotit de la població ho va demostrar.

Una actuació castellera que els figuerencs van portar a terme acompanyats dels Marrecs de Salt, i que es va encetar amb una ronda de pilars, amb tres pilars de 4.

En primera ronda, la Colla ha fet un 3d7 amb molt bones mides que els ha donat confiança per encarar la bèstia de la diada, el trumfo gros, el 5d7.

I aquest 5d7 s’ha encarat en segona ronda, ha pujat lleugerament mogut, s’ha carregat amb solvència i a la descarregada, s’ha baixat amb eufòria i falta de concentració, cosa que ha fet treballar la pinya de valent. La colla ha celebrat la fita en un esclat de crits, abraçades i eufòria. S’ha dut a plaça el millor castell assolit l’any passat, ja a la segona actuació d’aquest any.

En tercera ronda, el 4d7 es va carregar i descarregar sense grans preocupacions, el tronc era molt ferm i la pinya va saber aguantar perfectament el castell, sobretot a un segon que estava en una posició compromesa. El saber fer i l’experiència acumulada van permetre la descarregada sense incidents.

El Vano de 5, en ronda de pilars, va mostrar molta fermesa i ha servit com una gran cloenda de la jornada per part de la Colla, que ja en segona actuació, ha posat el llistó molt alt i que segur que li servirà per mirar amb expectatives, castells superiors.

Per la seva banda, Marrecs va demostrar un cop més el seu saber fer, han dut a plaça un 4d7 amb agulla, un 7d7 i un 5d7 per finalitzar, tots prou ferms tot i que millorables, tenint en compte que tenien moltes baixes tant a tronc com a pinya.

Cal destacar la col·laboració i bona sintonia entre les dues colles a les pinyes i en general, també a plaça.