Gran paper dels ciclistes de Roses, Lluís Puigbert i Tony Gallardo, a la Transpyr Road en una etapa sota condicions extremes

Transpyr
Mario Rabell, del Club Ciclista Roses, al capdavant d'un grup de corredors

Puigbert i Gallardo han realitzat una gran cronoescalada al mític port de Larrau, només superats pel campió de l’any passat, Borja Sánchez

Transpyr
Mario Rabell, del Club Ciclista Roses, al capdavant d’un grup de corredors

Els ciclistes de la Transpyr han sortit amb una temperatura fresca i l’asfalt mullat per les pluges del dia anterior fins arribar al poble d’Ansó, on el paisatge ha fet un canvi radical, de la pedra i sequedat de l’Aragó els participants han passat a la verdor, l’aigua i els cims de la comunitat de Navarra. I ha estat aquí, a Navarra on s’ha fet la cronoescalada al port mític de Larrau, on els participants del Club Ciclista Roses han fet un gran paper. Lluís Puigbert ha fet segon i Tony Gallardo, tercer. Només han estat superats pel guanyador de la Transpyr Road de l’any passat, Borja Sánchez. Una pujada a Larrau que “s’ha vist deslluïda per la boira que hi havia a dalt de tot, però el pitjor ha estat la baixada, que l’hem fet tremolant de fred per la pluja que queia a estones”, ha manifestat Puigbert a l’arribar a Roncesvalles, on ha acabat l’etapa després d’haver sortit de Jaca.
Per la seva part, Tony Gallardo ha retallat gairebé 2 minuts al líder, David, Ribas, que a falta d’una etapa, i amb gairebé 5 minuts d’avantatge és el virtual guanyador de la prova.
Així, demà hauran de recórrer els 161 quilòmetres i els 7 ports de muntanya, amb tres breus incursions al país basc francès, per arribar a Hondarribia, final d’etapa i final a 7 jornades intenses de ciclisme de la Transpyr Road.

Pel que respecte a la Transpyr Bike, l’etapa que ha unit Jaca amb Burguete-Roncesvalles ha superat aquest nivell de llegenda per culpa de la gran quantitat de fang, boira i aigua que s’han trobat els corredors al llarg de tot el recorregut. La intensa pluja caiguda els últims dies havia deixat impracticable bona part dels camins i trialeres pels quals havia de passar avui el pilot, fins al punt que aquest matí la direcció de cursa sospesava la possibilitat de suspendre l’etapa. Finalment s’han desviat els vuit primers quilòmetres des de la sortida de Jaca fins que els ciclistes s’han incorporat al tram programat. Aquí ha començat l’odissea de fang, torrents d’aigua i pluja amb què han hagut de batallar fins arribar a Burguete-Roncesvalles. Oriol Colomé i Wolfgang Krenn (Bicis Esteve) s’han tret l’espina de les darreres etapes i han arribat amb 12 minuts d’avantatge sobre els líders Israel Núñez i Roberto Bou i l’equip Probike, amb David Mateu i Pau Botella. Per darrere seu han entrat els belgues Lieven i Jeroen Schroyen, que defensen amb ungles i dents la tercera posició.

La Transpyr acabarà demà a Hondarribia, després d’una etapa de 98 quilòmetres que sortirà de Roncesvalles a gairebé 1.000 metres d’altura per arribar al mar Cantàbric, set dies després de la sortida de Roses i amb Núñez i Bou (equip Massi/Tomás Domingo) que es coronaran com a triomfadors de la prova.