El Gran Recapte d’Aliments a Roses supera la xifra de l’any passat amb uns 10.400 quilos de menjar

Gran Recapte d'Aliments

Voluntaris i voluntàries del Gran Recapte d'Aliments a Roses

Una quantitat de quilos d’aliments que supera els 9.800 recollits l’any passat

Gran Recapte d'Aliments
Voluntaris i voluntàries del Gran Recapte d’Aliments a Roses

Enguany el Gran Recapte d’Aliments a Roses, que es va desenvolupar durant els passat dies 1 i 2 de desembre, ha anat un xic millor pel que fa a la recollida de menjar, ja que, segons afirma el coordinador del Centre de Distribució d’Aliments, Pere Bohigas, “fins la moment hem comptabilitzat 10.200 quilos i amb la part que ens queda per comptar arribarem als 10.400 kg, el que significa uns 600 quilos més que l’any passat, quan vam recollir 9.800”.

Segons Bohigas la gent va donar els aliments “que necessitàvem com llet, oli, pasta, tot i que també van donar torrons i aliments típics de l’època de Nadal,  per tant, amb l’ajuda que tenim d’altres entitats i administracions d’Espanya i d’Europa ara tenim un estoc per repartir menjar, ben repartit, clar, a les famílies més necessitades fins als mesos de maig-juny”.

Els voluntaris joves de Roses responen a la crida del Gran Recapte d’Aliments

Càritas Roses, entitat encarregada d’organitzar el Gran Recapte d’Aliments, ja té una sèrie de voluntaris fixes per ajudar en causes solidaries. Un voluntaris al que es van afegir enguany un grup d’una trentena de joves estudiants dels tres instituts de Roses, l’Illa de Rodes, el Cap Norfeu i el Centre Escolar Empordà, “dels quals em voldria agrair especialment la seva implicació, amb molta responsabilitat, en el Recapte d’enguany”, ha afirmat Pere Bohigas.

Una quantitat de voluntaris que ha permès desenvolupar el Gran Recapte en dos centres comercials més. Als 7 previstos inicialment, els dos Bon Preu del casc antic, el Condis de la Gran Via, el Mercadona, el LIDL, el Carrefour i el Caprabo de la C-260, “es va afegir el Condis de l’Avda. Jaume I, on els mateixos empleats es van encarregar de recollir aliments, a l’igual que el Bon Area del carrer Doctor Arruga”, ha explicat el coordinador del CDA.

Els aliments no es llencen com hi ha gent que ho diu a les xarxes socials

Pere Bohigas ha volgut aclarir uns cometaris i fotografies que afirmen que la gent a la qual se’ls dona aliments des del Centre de Distribució després llencen els aliments, afirmant que “no és cert, les fotografies i comentaris que surten són mal intencionats amb la finalitat de criticar el fet de repartir aliments a les persones que ho necessiten”.