Gromec, el gat de la Ciutadella, dóna a conèixer el Patrimoni de Roses als nens i nenes de la Vila

Educ'art

El gat Gromec explicant la història de la Ciutadella als nens i nenes de Roses / Foto: arxiu

Una activitat familiar adreçada a nens i nenes de 3 a 10 anys es va celebrar ahir a Roses en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni

Jornades Europees del Patrimoni
El gat Gromec explicant la història de la Ciutadella als nens i nenes de Roses

El nom de GROMEC prové de les restes que hi ha a la Ciutadella. Restes de Grecs, de Romans, de l’època Medieval i de l’època Contemporània. Aquest gat va explicar als nens i nenes de Roses que van participar a l’activitat, la història del recinte emmurallat.

I ho va fer gràcies als amics que té en Gromec, una formiga, un cargol i una gavina. Mitjançant aquests animals en forma de titelles els petits van conèixer una mica de la història, del patrimoni de la Ciutadella, i de totes les espècies vegetals que existeixen en ella. Tant és així que els va fer una sopa de plantes. Una sopa que, preguntat a un dels nens si estava bona va dir, de manera innocent, o no, que no l’havien tastat perquè s’estava escalfant.

Jornades Europees del Patrimoni

Auca Caminada

Pot ser que les persones que participin a l’activitat familiar prevista per a les 12 d’aquest matí, també a la Ciutadella,  la tastin, perquè ja estarà prou calenta. O no.

Perquè just quan les dus agulles del rellotge es troben juntes a dalt de tot és quan començarà l’Auca Caminada,  un passeig guiat i rimat que, evidentment està obert a tothom, per poder gaudir de la història de Roses amb els rodolins i les il·lustracions que marquen l’hora dels tres rellotges de sol de la Ciutadella.
Una activitat que comptarà amb la col·laboració del Grup de Teatre de Roses.