Grup Espai Crea de Roses, o com ajudar a les dones elaborant coixins amb forma de cor

Grup Espai Crea de la Fundació Roses Contra el Càncer
Les dones del Grup Espai Crea de la Fundació Roses Contra el Càncer tenen un cor molt gran

El Grup Espai Crea de la Fundació Roses Contra el Càncer elabora coixins amb forma de cor per oferir-los, de manera gratuïta, a totes les dones que han estat sotmeses a una operació de càncer de mama i el necessiten per no tenir molèsties post-operatòries

Una desena de dones de Roses han fundat el Grup Espai Crea amb seu a la Fundació Roses Contra el Càncer. I ho van crear amb un objectiu: ajudar a les persones que han patit un càncer, i actualment ho fan elaborant coixins. Coixins que els anomenen com a “coixins del cor” per això, perquè que tenen forma de cor i la seva finalitat és pal·liar les molèsties que té una dona després d’una operació de càncer de mama.

Hem tingut la fortuna (sempre és una fortuna trobar-se amb persones que treballen desinteressadament per ajudar als altres) de conèixer a 7 dones del Grup Espai Crea, en concret a l’Anna Mallol, la Mª José Mendoza, la Irene Möhrle i Pepa Gutiérrez (de les restants, no posem els seus noms pel dret de confidencialitat).

I les vam conèixer mentre elaboraven els coixins “fets amb roba reciclada i amb un farciment de cotó sintètic”.

I va ser la Irene, una dona alemanya que porta molts anys residint a Roses, la que ens va explicar el perquè fan aquest coixins, amb forma de cor, “després d’una operació de càncer mama tens moltes molèsties a l’aixella, molèsties que es manifesten simplement en moure el braç al caminar”. I per això es va fer un coixí amb forma de cor, no perquè la Irene sigui una persona especialment romàntica (que segurament ho és), sinó perquè és una persona practica, ja que la ranura de dalt del cor encaixa perfectament a l’aixella. “A casa anava perfectament amb el cor, però quan sortia al carrer tothom em mirava, així que em vaig fer un petit coixí quadrat amb una tira, que el portava penjat sota la roba quan sortia al carrer, i així, a part de no tenir molèsties ningú em mirava perquè no sabia que portava un coixí sota la roba”, va desvetllar.

I van ser les seves companyes del Grup Espai Crea “les que em van dir perquè no fer un cor petit en lloc d’un coixí quadrat, i ara fem coixins en forma de cor per portar penjats sota l’aixella per sota de la roba”, va afirmar Möhrle, la qual va explicar que quan condueix es posa “el coixí a al davant, a l’estèrnum i així no em molesta el cinturó de seguretat”.

Coixins gratuïts per a les dones operades de càncer de mama

Cal destacar que el Grup Espai Crea de la Fundació Roses Contra el Càncer elabora aquest coixins per oferir-los de manera gratuïta a totes les dones que han estat sotmeses a una operació de càncer de mama i el necessiten per no tenir molèsties post-operatòries.

Tothom que vulgui pot formar part del Grup Espai Crea

Des de la Fundació Roses Contra el Càncer fan saber que tothom que vulgui pot formar part d’aquest grup que elabora coixins amb forma de cor, ja que el Grup Espai Crea  està obert a tothom, a totes les persones que vulguin aportar el seu gra de sorra. Tant és el seu sexe, cultura o religió. Amb més gent, més feina es farà per a les persones que ho necessitin.