Els grups de l’oposició de Roses desaproven que l’equip de govern hagi aprovat el Pla d’Usos “amb nocturnitat i secretisme”

Grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament de Roses

ERC, PSC, PP, Ciutadans i UMDC de Roses demanen la celebració d’un ple extraordinari per tractar aquest tema

Grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament de RosesEls grups municipals de l’oposició de l’Ajuntament de Roses fan públic un comunicat denunciant que l’equip de govern va aprovar el Pla d’Usos (PUT) en una Junta de Govern celebrat el passat mes de desembre.

“Amb nocturnitat i secretisme” han qualificat, els portaveus dels partits polítics de l’oposició a Roses, el procediment pel qual es va aprovar aquest del Pla d’Usos, text que regula l’explotació dels serveis, usos i activitats de temporada a les platges de la Vila.
I en el comunicat (reproduït a sota) demanen la celebració d’un ple extraordinari per tractar aquest tema.

Comunicat del grups municipals de Roses a l’oposició:

ELS GRUPS MUNICIALS D’ERC, PSC, PP, C’s I UMdC A L’AJUNTAMENT DE ROSES DEMANEN LA CONVOCATÒRIA D’UN PLE EXTRAORDINARI PEL PLA D’ÚSOS DE TEMPORADA

Un dels documents més importants que redacta l’Ajuntament en els municipis turístics costaners, com és el cas de Roses, és el pla d’usos (PUT) que regula l’explotació dels serveis, usos i activitats de temporada a les platges del terme municipal. El contingut d’aquest document és una eina indispensable per tal de poder decidir el model econòmic, turístic i de serveis que volem oferir a la vila i, com a tal, requereix el màxim consens i debat possible abans de la seva aprovació.

L’actual govern municipal de Roses va prendre la decisió d’aprovar el pla d’usos del període 2017-21 a través de la Junta de Govern Local el passat mes de desembre, amb nocturnitat, secretisme i amb voluntat manifesta d’evitar el debat, les aportacions i el control dels Grups Municipals de l’oposició, que representen a la majoria del Ple Municipal.

Aquest pla d’usos aprovat pel govern municipal inclou la decisió d’eliminar les escoles de vela i windsurfing a la platja de Santa Margarida, un fet que afecta directament la promoció del turisme esportiu a Roses i que mai s’hauria de prendre unilateralment i sense justificació.

Tres mesos després d’aquesta aprovació, no s’ha donat comptes a la corporació  d’aquesta decisió, arribant a l’extrem que els grups opositors només hem tingut notícies del tema a través de particulars afectats i des de la web de contractació pública de la Generalitat. Com a element d’especial gravetat, a més, el govern ha mentit en les respostes a les preguntes sobre aquest tema formulades des de l’oposició en diferents sessions plenaries.

Aquesta successió de fets, obliga a la majoria membres del Ple Municipal a reivindicar la nostra obligació de representar i defensar als ciutadans i de fiscalitzar i controlar el govern. L’actuació del govern impedeix i obstaculitza de forma deliberada i inacceptable aquesta obligació democràtica.

Per tot això, d’acord amb l’article 46.2 de la Llei 7/1985 de 2 d’abril de Bases de Règim Local, demanarem la convocatòria d’un ple extraordinari per a tractar aquest assumpte on es sotmetrà a votació una proposta de resolució que reprova l’actuació de l’executiu i l’insta a no prendre decisions al voltant del PUT sense el debat previ i el suport de, almenys, la majoria del plenari.

Per a presentar formalment la petició de ple extraordinari i atendre a tots els mitjans que ho desitgin, convoquem una roda de premsa per a dilluns que ve, dia 27 de març, a les 13.00 h a davant de l’Ajuntament de Roses.

Roses, a 24 de març del 2017

Joan Plana i Sagué – Portaveu Grup Municipal ERC-AM
Olga Simarro i Rojas – Portaveu Grup Municipal PSC-CP
Manel Escobar i Yegua – Portaveu Grup Municipal PP
José Manuel Álvarez i Cuñat – Portaveu Grup Municipal C’s
José Antonio Valdera i Martín – Portaveu Grup Municipal UMdC