Roses Cultura

Unes guardianes marineres molt belles envairan Roses durant el Carnaval

Carnaval de Roses 2018
No fan molta pinta de guardianes marineres de la lluna aquests membres de la colla P.B.A.

La colla P.B.A., portadora dels Reis del Carnaval, han decidit envair Roses amb les guardianes marineres de la lluna, Sailor Moon

Carnaval de Roses 2018
No fan gaire pinta de guardianes marineres de la lluna aquests membres de la colla P.B.A., oi?

És que el tenen els membres de la reialesa. Es creuen els ‘putos amos’. I el Rei del Carnaval de Roses d’enguany i cap de la colla P.B.A., Josep Avellaneda així ho creu, per això “anem disfressats de Sailor Moon, que és la  guardiana marinera de la lluna, un personatge dels còmics Manga”.

Segons diu en Josep, van disfressats de Sailor Moon “perquè es va decidir entre tots els membres de la colla”. O sigui que va ser una decisió consensuada. Permeteu-nos que el posem en dubte, per què des de quan un rei consulta i té en compte l’opinió del ‘populacho’?

I a més, com un rei no es pot transvestir “les dones aniran de la Sailor, i els homes d’Armando Chiba, que és el personatge masculí”, ha assegurat el monarca. Però ens olorem que algun homes de la P.B.A. aniran de Sailor Monn, ja ho veureu.

I el democràtic Rei del Carnaval de Roses afirma que la carrossa anirà adequada a la temàtica de la disfressa, per tant “com el tema va de la lluna, doncs hem posat una mitja lluna, que és un dels símbols de la Sailor Moon juntament amb unes varetes que porta, i també estem posant uns quants planetes”.

I la setantena de persones, entre guardianes marineres de la lluna i Armandos, paguen per viatjar a la lluna i la resta del Sistema Solar “120 euros, amb els que tenim per beure, menjar i la tela de la disfressa”, ha dit en Josep. És a dir, que la modista vinguda especialment de la NASA per cosir la disfressa espacial va a part. O no porta un vestit espacial al Sailor Moon? És que no ho sabem, perquè nosaltres a la TV només mirem documentals…

Qüestionari:

Creus que el Carnaval de Roses ha millorat?

Sí i no. Sí, perquè hi ha una mica més de seny a les passades. I no perquè el Carnaval de Roses per mi era per passar-m’ho i no per a que la gent em mirés.

Què penses del concurs i dels premis a la millor carrossa, millor disfressa  i millor coreografia?

Està bé.

Consideres que l’adjudicació dels premis va ser justa?

No.

Qui hauria de ser el jurat?

Més que un jurat s’hauria de posar unes bases que tingués en compte el pressupost,  perquè no és el mateix desfilar amb una carrossa que només has pogut invertir 200 euros que 1.000. I arran del pressupost s’ha de triar la millor. I amb la disfressa

A part d’escollir el nº de sortida, consideres que s’haurien de donar altre tipus de premi?

Premi econòmic no donaria, perquè ja hi ha altres maneres, com les Barraques de la Festa Major, per fer diners.

Quina assignatura pendent consideres que té o què milloraries  del Carnaval de Roses?

La música. Totes les carrosses haurien de portar la mateixa música.

Com creus que s’hauria de controlar als menors per a que no cometin excessos amb l’alcohol?

Tots els menors han d’anar amb un adult que es faci responsable.

Creus que el Consell del Carnaval és útil?

Sí, però crec que hi hauria d’haver més colles dins del Consell, tot i que és veritat que com més remenes més es crema l’olla.

Creus que el sorteig de les desfilades s’hauria de fer abans i no quan falten pocs dies pel Carnaval?

Està bé com es fa ara.

Tenint en compte que els Reis del Carnaval (Adults i Infantils) tenen una subvenció de 1.500 euros creus que s’haurien d’escollir per mèrits i no per sorteig?

Per sorteig està bé.

Si depengués de tu, com solucionaries la problemàtica de la nit de divendres al port?

Traient-lo, o si no deixant entrar només als participants del Carnaval, però el port està bé parar en el port perquè tothom està concentrat en un mateix lloc, però

Quina sanció s’hauria de posar a les colles si no compleixen els manaments del Carnaval?

Que no es disfressessin l’any següent.

Creus que l’arròs de dilluns de Carnaval hauria de ser gratis per a les colles?

Sí, per a la gent de les colles que van disfressats, sí.