Mes de paraules

Guillem Camós de Vilafant es proclama guanyador del primer Duel de Guitarres de la Festa Major de Roses

Festa Major de Roses
Guillem Camós durant la seva actuació del primer Duel de Guitarres de la Festa Major de Roses

Èxit d’organització, participació i seguiment de públic del primer Duel de Guitarres a les Barraques de Roses

Festa Major de Roses
Guillem Camós durant la seva actuació del primer Duel de Guitarres de la Festa Major de Roses

Guillem Camós és un jove de 16 anys de Vilafant. Als 10 va començar a tocar la guitarra clàssica per després “pasar-me a l’electrica per tocar rock i heavy metal, que és el que m’agrada”. I es va presentar al primer Duel de Guitarres de la Festa Major de Roses “perquè em feia il·lusió tocar a Barraques”, va manifestar en Guillem.

I el va guanyar, “estic super eufòric, super content, no m’ho esperaba, perquè aquí ha hi gent de molt nivel, de molt talent i tenen molta més experiencia que jo”, va dir un exultant i encara nerviós Guillem, que va desvetllar “que jo tan sols haver passat la primera eliminatòria ja hauria estat content”.

A en Guillem l’agradaria poder dedicar-se professionalment a la música, “per poder viure d’ella i pagar-me estudis superiors de música”, sempre en el gènere que més li agrada, el heavy metal.

De totes les sol·licituds per participar l’organitzador del Duel de Guitarres, Xavi Gorro, va escollir a 9, que van pujar a l’escenari de tres en tres per fer les respectives eliminatòries en els quals els guitarristes havien de fer un ‘solo’ d’un minut de durada per demostrar la seva valúa. En primer lloc van pujar el després guanyador, Guillem Camós, David Navarro i David González.
Aquest últim, per decisió del Jurat, presidit pel músic rosinc Terry Patrick Ryan.

A la segona ronda es van enfrontar Ignasi Montoro, David Becerro i Ricard Salvatella. Becerro va quedar fora de concurs.

A la tercera tanda van ser Thomas Höffken, Cristian Pérez i Camilo Corna els que van actuar. Höffken va quedar descartat.

A semifinals van pujar a l’escenari Camós, Navarro i Montoro, sent el primer el que va passar a la final. A la segona semifinal Cristian Pérez va guanyar el duel a Corna i Salvatella.

I en un final molt disputada, en la que el Jurat va necessitar que fessin dos ‘solos cadascun dels guitarristes, Guillem Camós es va imposar a Cristian Pérez.

Festa Major de Roses
D’esquerra a dreta: Terry Patrick Ryan, Guillem Camós, Xavi Gorro i el gerent de Anytone Amps, Francesc Requena

L’organitzador, Xavi Gorro, es va manifestar “molt content de com anat el concurs, el nivell de participants i la resposta del públic, que ha estat molt bona”. Així mateix, va voler agrair a totes les persones “que han estat a darrera per fer possible aquest primer Duel de Guitarres de Roses”, per afegir “el qual esperem repetir l’any vinent disposant de més temps d’actuació i per tant poder acollir més participants”.

El guanyador es va emportar com a premi el seu pes en llaunes de cervesa Moritz, així com un val de 100€ de descompte en reparacions gentilesa de Anytone Amps de Palafrugell, un joc de cordes de guitarra donats per Figueres Mon Músic i un joc de pues personalitzades, obsequi de l’empresa Grpicks.

D’altra banda, el músic i president del Jurat, Terry Patrick Ryan el va signar i regalar el seu primer CD, ‘The Humbling of the Goat’, i el grup gironí Morphium també li va fer entrega del seu nou treball, ‘Crónicas de una muerte anunciada’.

A benefici de l’Associació Tramuntanets

Cal destacar que els guanys del primer Duel de Guitarres van anar destinats a l’Associació Tramuntanets de Roses, entitat formada per pares i mares de nens amb discapacitats físiques, psíquiques, intel·lectuals i/o sensorials, amb l’objectiu de lluitar per la igualtat de drets i oportunitats pels seus socis, millorar la qualitat de vida d’ells i les seves famílies, i treballar pel seu desenvolupament.