Ha tornat el Vòlei Platja, l’esport per excel·lència a l’estiu de les platges de Roses

XXVI Campionat Local de Vòlei Platja Vila de Roses

El Campionat Local de Vòlei Platja Vila de Roses és tot un clàssic a l'estiu

Dissabte es va celebrar el primer torneig del Campionat Local de Vòlei Platja Vila de Roses, que arriba a la seva 26ª edició

XXVI Campionat Local de Vòlei Platja Vila de Roses
El Campionat Local de Vòlei Platja Vila de Roses és tot un clàssic a l’estiu al litoral rosinc

Havia ganes que arribés el dia, i el passat dissabte, 22 de juliol, es va celebrar el primer torneig, dels tres que se celebren cada any, de la vint-i-sisena edició del Campionat Local de Vòlei Platja Vila de Roses. Un esdeveniment esportiu que cada any compta amb la participació d’esportistes locals i provinents d’arreu Europa, els qual s’inscriuen aprofitant la seva estava estiuenca a la Costa Brava.

I 24 equips van ser els que van participar. 14 en el nivell Avançat (pels que ja tenien idea del  què és això del vòlei) i 10 en el nivell Inicial (dirigit a aquells, i aquelles, que només saben jugar a futbol i quan arriba l’estiu volen experimentar coses noves).

“Han estat dos equips menys que l’any passat, però ens mantenim en la xifra d’anys anteriors, que sempre en el primer torneig oscil·la entre els 22 i 26 equips”, va dir Carles Trilla, de 100×100 Fitness, empresa organitzadora del campionat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses. Trilla, que ja és el segon any que organitza aquest campionat, considera que “el vòlei platja a Roses és un d’aquells esdeveniments que si no es fa sembla que no sigui estiu, és tot un clàssic, com ho demostra el fet que tingui una antiguitat de més d’un quart de segle”.

Els 14 equips del Nivell Avançat es van dividir en 2 grups de 5 i un de 4, passant tots a vuitens de final, per jugar posteriorment la ronda definitiva en la que va quedar eliminat l’equip que va dominar el torneig l’any passat, el Monterrey, i en la que es van classificar per la gran final els rosincs Garruletis, uns clàssics del campionat, i els xecs Puskhy, emportant-se els locals la victòria d’aquest primer torneig d’enguany en guanayar per 2 sets a 1.
Recordar  que en aquest nivell tots els partits es juguen a 1 set al millor de 21 punts, excepte la final, que es disputa a tres sets.

I els 10 equips del nivell Inicial, que es juga a un set al millor de 15 punts i la final a tres, es van dividir en 2 grups de 5 per jugar la fase prèvia. Tots van passar a vuitens de final, quedant eliminats l’últim de cada grup per jugar la resta les rondes definitives.

I a la final es van enfrontar el FM contra el Jo que sé. Els primers van començar perdent el primer set per 14-16. Un parcial en contra que no els va enfonsar anímicament per dominar els dos següents per 15-7 i 14-12, i emportar-se el títol de campions d’aquest XXVI Campionat Local de Vòlei Platja Vila de Roses.