Programa Reallotgem

Hat Trick de Maverick a Le Mans: Pole, volta ràpida i victòria

Maverick Viñales
Maverick Viñales en Le Mans en la cursa de Moto 3

Maverick Viñales s’ha imposat en el Gran Premi de França disputat en Le Mans, la qual cosa li permet augmentar el seu avantatge en la general. Al costat d’ell han en el podi Àlex Rins i Luis Salom, sumant, així, el tercer triplet del països catalans en quatre carreres

Maverick Viñales i el circuit francès de Le Mans tenen una ‘història d’amor’, com comentàvem ahir, que va néixer ara fa dos anys quan el pilot rosinc va aconseguir la seva primera victòria en el mundial de motociclisme.

Viñales ha tornat a guanyar el Gran Premi de França de motociclisme en la categoria Moto3, aconseguint d’aquesta manera la segona victòria de la temporada, sent el primer pilot, en totes les categories, en repetir triomf, “una vegada s’ha anat assecant la pista he pogut rodar al meu ritme. Una altra victòria en aquest circuit és especial”, ha manifestat Maverick.

La carrera ha començat sense estar l’asfalt completament sec i molt fred, el que ha provocat nombroses caigudes.

Des de l’inici Viñales, Folger i Rins van obrir un petit forat sobre Luis Salom i Àlex Márquez. L’alemany, però es va despenjar a mitja cursa en sortir-se en la chicane, just quan el barceloní Àlex Rins, el superava en una apurada de frenda. En les dues darreres voltes  Viñales va canviar el ritme, fent consecutivament la volta ràpida per escapolir-se de Rins i Salom, per aconseguir la victòria.

La ‘història d’amor’ entre Maverick i el circuit de Le Mans continua, i pel que s’ha vist aquest cap de setmana és un ‘idil·li’ que funciona de maravella, a l’aconseguir al circuit francès tot un hat trick: pole, volta ràpida i victòria.

Aquest triomf li permet al pilot rosinc augmentar el seu avantatge com a líder de la general amb 90 punts, 13 per sobre de Salom, amb 77, i a 19 de Rins, amb 71 punts.