Hawaii és un paradís que la Colla Bruel visitarà pel Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2019
No ho semblen, però aquests membres de la Colla Bruel són hawaianos

De “hawaianos” ballant hawaianes desfilaran els membres de la Colla Bruel pel Carnaval

Carnaval de Roses 2019
No ho semblen, però aquests membres de la Colla Bruel són hawaianos

Parafrasejant la lletra de la cançó de Mecano, aquella que diu “Hawaii, Bombay son dos paraísos que a veces yo me monto en mi piso” ho agafaran al peu de la lletra els membres de la Colla Bruel durant el Carnaval de Roses, ja que segons diu l’Elisabeth García, una de les que mana, i creiem que és la que més mana en aquesta colla, “enguany anirem de hawaianos perquè volíem una disfressa en la que els homes poguessin gaudir ballant, i ballant hawaianes s’ho passaran bé”. Si ho diu la que més mana a la colla, serà que té raó…

I si Mecano es muntava un paradís en el seu pis, la Colla Bruel, farà el mateix en la seva carrossa, “on hi haurà taules de surf i flors i, sobretot, molt de coloraines, cada dona va d’un color diferent”, ha dit l’Elisabeth, que a l’hora d’explicar com serà la disfressa desvetlla que “els homes aniran amb una falda curta i plomes i les dones amb una falda llarga”.
Llavors anireu tots de hawaianes, no?, “no, de hawaianos”, Però si aneu tots amb falda? “De hawaianos”.
Amb l’Elisabeth vam entendre perfectament aquella dita que diu: “Donde manda patrón no manda marinero”… qualsevol li porta la contraria!

La Colla Bruel està formada enguany per 26 membres, més que l’any passat, “i gràcies a les Barraques poden fer Carnaval perquè en ser un colla tant petita no podríem cobrir totes les despeses”, ha explicat García. Tot i això, per poder sortir, cadascun ha d’aportar una quota “de 150 euros amb els quals entra el beure i el menjar sense limitació, la disfressa i les despeses que comporta decorar la carrossa”. Uns 150 euros als que s’ha d’afegir la modista. “I si ens queda diners l’arròs està pagat per tothom”, ha significat l’Elisabeth, Però compte, per tothom de la colla, no us penseu que pagaran l’arròs per tota la penya del Carnaval…

El Consell del Carnaval va celebrar, com ja sap tothom (o quasi tothom) una reunió el passat 23 de gener on es van posar sobre la taula diferents propostes. Algunes es van acceptar, i d’altres s’han de debatre en posteriors reunions.
I d’entre les que es van aprovar va ser la possibilitat que el Rei Carnestoltes sigui, per primera vegada a la història del Carnaval de Roses, una dona. Possibilitat que a l’Elisabeth García li sembla “perfecte, té el mateix dret que un home a ser-ho i ho trobo molt bé, són d’aquelles petites coses que amb el temps s’han d’anar canviant”.

I el fet que es doni la possibilitat que les carrosses puguin tornar per l’Avinguda de Rhode, si volen, un cop hagi passat el camió de la neteja, en lloc de fer-ho per la Gran Via i estalviar-se la forta pujada del moll “ho trobo perfecte perquè la nostra carrossa és difícil de maniobrar i així no hem de donar tanta volta per guardar-la al càmping Bahía”, ha assenyalat García.

Pel que fa als premis del concurs, aquesta cap de colla considera que haurien de donar un pas endavant i que “fossin econòmics, tot i que sigui poc tot és una ajuda perquè el Carnaval comporta moltes despeses en realitat, i nosaltres no sabem si podrem assumir un altre any la despesa que suposa aquesta festa”.

Cal assenyalar que per aquest Carnaval de Roses hi ha quatre colles sancionades per no complir les normes, tant a la festa de disfresses com a les Barraques. Unes sancions que l’Elisabeth García opina que “tot aquell que no es comporti bé o no compleixi les normes ha de tenir el seu càstig, tot i que considero que van ser més de quatre colles les que no van complir les normes”.

I la norma principal per la Colla Bruel en aquest Carnaval de Roses 2019 és que els homes s’ho passin bé ballant hawaianes amb la seva falda curta i les seves plomes.