“Hem retrocedit tres setmanes: cal restringir al màxim les reunions amb família i amics”

Covid-19 a Catalunya

Jacobo Mendioroz i Josep Maria Argimon durant la roda de premsa

Així ho assegurat aquesta tarda el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon respecte a la situació de la COVID-19 a Catalunya

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha alertat aquesta tarda en roda de premsa que la situació epidemiològica global de Catalunya per la COVID-19 ha empitjorat en les darreres tres setmanes i ha fet una clara crida a restringir tot el possible les interaccions socials, especialment en l’àmbit familiar i d’amistats, on els contagis són ara més comuns. “Demanar-ho és difícil, però cal pensar si aquestes reunions, normals i saludables altres anys, ho són en l’actual context, quan gran part del país està en un alt índex de rebrot”, ha indicat abans d’apuntar aquesta necessitat com a clau per arribar millor a la represa del curs escolar.

Per la seva banda, el coordinador de la unitat de seguiment de la COVID-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha afegit que els contagis intraescolars no seran relativament perillosos. “El risc està en trobades familiars, en reunions socials, en l’àmbit laboral”, ha reblat. D’altra banda, tant Argimon com Mendioroz han recordat a les empreses la importància de potenciar i repensar mesures efectives de prevenció per a la tornada a l’activitat, com ara fomentar el teletreball aprofitant l’expertesa generada durant el confinament, les entrades esglaonades, extremar les mesures d’higiene als centres de treball especialment als espais comuns, o la bona ventilació.

Finalment, Argimon ha subratllat la importància de fer els aïllaments, i en aquest sentit ha posat en valor que el 87% de les persones aïllades estiguin declarant fer bé la quarantena.