Història i drama a Roses en el musical ‘1714, crònica d’un setge’

Teatre de Roses

'1714, crònica d'un setge' al Teatre de Roses

El setge a Barcelona de 1714 present 300 anys després al Teatre de Roses amb un musical

Teatre de Roses
‘1714, crònica d’un setge’ al Teatre de Roses

‘1714, crònica d’un setge’ és un espectacle musical basat en la caiguda de Barcelona, fa just enguany 300 anys, davant les tropes borbòniques. Una obra creada per la companyia Jove Teatre Regina i que va estrenar el passat 12 de setembre a Barcelona i que, ahir, es va representar al Teatre de Roses.

La trama d’aquesta obra, amb música original de Ferran González i dirigida per Mª Agustina Solé i Gerard Nicasi, i en el que, tot i que s’interpreten nou cançons, predomina el text, se situa en la matinada de l’11 de setembre de 1714 el dia de la caiguda de Barcelona. Concretament poc abans de les 4.30 hores, moment de l’inici de l’assalt definitiu en el qual un grup de barcelonins, defensors de la ciutat assetjada, esperen l’atac de les tropes de Felipe V que rendirà Barcelona.

I és durant aquesta espera on els personatges, procedents tots de diferents indrets i diversos àmbits socials, que tot i tenir la seva pròpia visió i circumstàncies distintes es posaran d’acord en un objectiu: la defensa del seus drets com a catalans.

L’espectacle ‘1714, crònica d’un setge’ ha estat seleccionat per formar part de les celebracions del tri-centenari de l’11 de setembre de 1714.