Hola Família!, gran esdeveniment a Roses dirigit al públic familiar

Roses, hola família!

‘Catalunya, hola Família!’ és una acció promocional del turisme familiar engegada per l’Agència Catalana de Turisme que Roses aprofita per organitzar un gran esdeveniment lúdic-festiu aquest dissabte a la Ciutadella

Roses, hola família!‘Catalunya, hola Família!’ és una acció està vinculada a les destinacions de Catalunya certificades amb el Segell de Turisme Familiar, sent Roses una de les 25 poblacions d’arreu el país que gaudeix d’aquesta certificació, ja que des de l’Àrea de Turisme fa anys que “continuem apostant per atraure el públic familiar perquè les dades econòmiques i turístiques dels mercats emissors ens indiquen que hem de continuar per aquest camí,  degut a que els visitants busquen cada vegada més destinacions de turisme familiar”, ha afirmat el regidor de Turisme familiar, Fèlix Llorens, per remarcar que “nosaltres, des de l’Ajuntament de Roses, teníem previst fer una gran festa dirigida a les famílies i al públic infantil a la Ciutadella, quan l’Agència Catalana de Turisme ha proposat fer aquesta acció als municipis amb el Segell de Destinació Turística Familiar”.

‘Catalunya, hola Família!’ consisteix en oferir al públic familiar una sèrie d’activitats arreu del territori. I en el cas de Roses, aquesta acció es desenvoluparà al recinte monumental de la Ciutadella durant el dissabte, 21 d’abril, amb la celebració d’un gran esdeveniment lúdic-festiu.
Municipis i empreses participants han preparat uns caps de setmana plens de sorpreses i activitats pels seus visitants, com descomptes en l’allotjament, diferents serveis gratuïts, tallers, sortides i menús especials als restaurants, entre d’altres, amb l’objectiu que les famílies amb infants gaudeixin de tot el que ofereixen les destinacions familiars catalanes. Vegeu promocions a sota de la programació (també a sota).

Per a aquesta primera edició, el tema escollit ha estat ‘Llegendes en Família’, amb l’objectiu de fer èmfasi en la història i la mitologia del territori.
Per aquest motiu, s’ha creat l’APP ‘Llegendes en família’ permetrà buscar i “caçar” un éssers màgics creats per a l’ocasió.

Cada municipi té el seu propi ésser màgic i en el cas de Roses són les Encantades, que s’amagaran durant el 21 per tot el recinte històric de la Ciutadella, mentre se celebren activitats com la instal·lació de jocs gegants, gimcanes, hora del conte, espectacle musical, tallers de ceràmica, de barrets i d’arqueologia, entre d’altres activitats.

Segells de Turisme Familiar de l’Agència Catalana de Turisme

El segell Platja en família que ostenta Roses és un segell d’especialització que atorga l’Agència Catalana de Turisme (ACT) a un municipi o conjunt de municipis, tot garantint que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens. Es tracta a més d’un projecte de col·laboració públic-privada, ja que els serveis poden ser oferts tant per instal·lacions i equipaments públics com per les empreses turístiques privades de la destinació. Així, les destinacions certificades amb aquests segells destaquen per la seva qualitat i pel seu posicionament enfront el client familiar.

A nivell de tot Catalunya, les destinacions turístiques participants en aquesta primera edició són 24 i més de 220 empreses d’arreu del territori, que ofereixen més de 150 activitats.

PROGRAMA

ROSES, HOLA FAMÍLIA!

ACTIVITAT

DESCRIPCIÓ i HORARI

APP Llegendes en Família Aquesta aplicació us permetrà descobrir i caçar els personatges llegendaris que es passegen per les poblacions familiars de Catalunya. A Roses s’hi amaguen Les Encantades! Estigueu atents per caçar-los i, quan els tingueu tots, podeu recollir el vostre premi a l’Oficina de Turisme. Trobareu tots els detalls al web www.catalunya.com/holafamilia. També us les podeu descarregar en el App Store i el Play Store!

Tot el dia

Taller de maquillatge Si voleu lluir una imatge especial, apropeu-vos a l’estudi de maquillatge artístic. Segur que en sortireu encantats!

De 10 a 17 hores

Gran instal·lació de jocs gegants 500 metres quadrats de jocs i diversió per a totes les edats. Circuits d’equilibri amb túnels i tobogans, proves de destresa, laberint, piscina de boles, jocs gegants d’època medieval. Amb servei de monitors.

De 11 a 17 hores

L’hora del conte – Especial Sant Jordi La Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses ens porta un espectacle especial per celebrar la propera diada de Sant Jordi: La Princesa i el drac, a càrrec d’Aula Teatre. Per a mainada a partir de 4 anys.

12:30 hores

Espai grec: taller de ceràmica Enllaçant amb el passat dels Tallers de Rhode i una producció de peces utilitàries, tots els participants podran fer unes llànties d’oli que es podran decorar amb segells ceràmics.

De 10 a 14 hores

Espai romà: els jocs històrics Els romans van ser uns grans aficionats als jocs, que sovint formaven part del seu dia a dia o feien servir per entrenar-se. L’espai estarà dedicat als jocs de curses, habilitat, punteria i atzar.

De 10 a 14 hores

Espai medieval: taller de barrets En aquella època, un barret no només era una manera de cobrir-se el cap sinó que aportava informació sobre la persona que el portava i servia d’identificació. D’una manera divertida creareu barrets que ajudin a conèixer més detalls sobre l’època medieval.

De 10 a 14 hores

Espai època moderna/contemporània: taller d’arqueologia La Ciutadella és un jaciment arqueològic amb 2.500 anys d’història. Allà, des de fa 100 anys, hi ha hagut arqueòlegs que, gràcies a les seves excavacions, han donat a conèixer dades i detalls del passat de Catalunya. En aquest espai podreu veure en família una selecció de restes gregues, romanes, medievals, modernes i contemporànies. Aquest taller és una experiència per experimentar com treballen els arqueòlegs sobre el terreny, per excavar i conservar les troballes, a més de saber datar-les i identificar-les correctament. Animeu-vos a visitar-lo, hi trobareu alguna sorpresa!

De 10 a 14 hores

Històries d’en Milfulles L’arbre més gran de la Ciutadella us explicarà qui van ser els primers pobladors de Roses. Amb aquesta gimcana us disfressareu d’ibers, de grecs i de romans, a més de conèixer tot el llegat que han deixat i que encara avui es fa servir. L’activitat estarà dinamitzada per una educadora. Per a nens i nenes de 4 a 8 anys.

11 hores

Georecerca amb GPS Una recerca amb els aparells de GPS que permetrà descobrir, dins la Ciutadella, quatre capses que contenen restes d’una època determinada amb algun element intrús. El primer que haureu de fer durant la gimcana és trobar l’espai determinat i la capsa amagada. Després haureu de debatre quins elements corresponen a aquella època i quins no. L’activitat estarà dinamitzada per una educadora. Per a nens i nenes de 8 a 12 anys.

12:30 hores

Espectacle musical – Cobla La Bisbal Jove Gran espectacle musical, familiar i participatiu amb la cobla La Bisbal Jove. Molta animació per a conèixer els instruments de la cobla i les seus músics especials.

17 hores

Gran xocolatada amb melindros Per arrodonir la feta i recuperar energies, s’oferirà xocolata desfeta amb melindros a tots els assistents a la festa final.

17 hores


OFERTES DE LES EMPRESES DE ROSES CERTIFICADES
AMB EL SEGELL TURISME FAMILIAR

EMPRESA DESCOMPTE VALIDESA SERVEIS
GRUP TERRAZA
Tel: 972256154 / 972256086
reserves@terrazagrup.com
www.terrazagrup.com
50% descompte Del 20 al 23 d’abril
2018
Hotel Spa Terraza****
Càmping Salatà
Apartaments Terraza
AQUABRAVA
Tel: 972254344
info@aquabrava.com
www.aquabrava.com
Descompte 10%
màxim 4 persones
per tiquet
No acumulable
Del 5 de juny
al 31 de juliol
Parc aquàtic
HOTEL MONTERREY
Tel: 972256676
recepcion.hotelmonterreyroses@groupepvcp.com
www.pierreetvacances.com/es-es
Còdi promocional
10% descompte establiments
Pierre Vacances:
HOLAY18PV a
l’enllaç:https://www.
pierreetvacances.co
m/es-es/hola-familiacodigo-
promo_om
Fins el 10 de
novembre 2018
Hotel Monterrey***
ELS BLAUS DE ROSES
Tels: 609328177 / 689391744
info@elsblausderoses.com
www.elsblausderoses.com
50% descompte
sobre la tarifa de
nens.
Carnet Súper 3: gratuitat
excursions
Murtra i Cap Norfeu
Amb reserva prèvia
Del 20 d’abril al
30 de juny 2018
Creuers marítims pel
Parc Natural del Cap
de Creus
DON PANCHO
Tels: 972152426 / 610264321
info@donpancho.org
www.donpancho.org
10% sobre preu
habitual.
Nens fins 12 anys:
50% del preu adults.
Amb reserva prèvia
Del 20 d’abril
al 30 de juny 2018
Creuers marítims pel
Parc Natural del Cap
de Creus
SK KAYAK
TEL: 627 43 33 32
info@skkayak.com
www.skkayak.com
20% de descompte a
les excursions familiars
a La Cova i als Aiguamolls
de l’Empordà
Del 15 de juny al
15 de setembre 2018
Visites guiades en
caiac al patrimoni
natural