Hola! Roses

Hola! Roses

Des d'aquest matí aquest rètol de Hola! Roses dona la benvinguda a la Vila

Amb aquestes dues paraules de grans dimensions Roses dona la benvinguda a la Vila

Hola! Roses
Des d’aquest matí aquest rètol de Hola! Roses dona la benvinguda a la Vila

Des d’aquest matí, a la primera rotonda d’accés a Roses de la carretera C-260, coneguda per tothom com la del Nàutic Center  llueix un rètol de grans dimensions, amb les paraules “Hola! Roses”, amb el qual es dona la benvinguda a la Vila.
Aquest rètol és un dels tres projectes dels pressupostos participatius endegats per l’Ajuntament de Roses i que els vilatans van escollir com una de les millors propostes per fer-la una realitat.

Les paraules Hola! Roses, que és el missatge de benvinguda a totes les persones que venen amb el seu vehicle per la C-260, és el tret diferenciador d’altres poblacions “que tenen el clàssic ‘Benvinguts’ i va ser una recomanació d’un expert en comunicació, ja que la paraula “Hola!”, sigui el turista qui sigui que ens ve a visitar, una de les primeres paraules que aprèn en el nostre idioma és aquesta”, ha explicat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

La paraules estan estratègicament situades per ser llegides en el sentit de la circulació d’entrada a la població, llegint primer “Hola!” i tot seguit “Roses”.

El fet que Roses sigui de color blava és degut “a que és el color blau corporatiu que ens identifica i que tothom coneix, tant aquí com a les fires de turisme on anem”, ha dit l’alcaldessa, donant-li el vermell de la paraula Hola! el contrast adient per ressaltar totes dues paraules, les quals tenen una longitud de 6,40m i de 7,68m respectivament i una alçada de 1,6m.  

Aquest projecte de rètol de benvinguda a la Vila es completarà properament amb la instal·lació de la il·luminació necessària per donar visibilitat nocturna al rètol amb 6 focus, així com amb l’enjardinament de l’espai, que consistirà en la plantació contínua de 8 arbres darrera de les lletres que dotaran el rètol d’un fons vegetal, en la replantació de gespa i en l’adaptació de la instal·lació de reg automàtic existent. 

Aquest element promocional va ser el projecte presentat per la ciutadania que més vots va rebre durant el procés de pressupost participatiu desenvolupat a Roses l’any 2017, en el qual van participar més de 500 persones. A partir d’aquell moment, l’Ajuntament ha procedit a la contractació de la proposta gràfica que plasmés aquesta voluntat popular, la qual ha culminat avui amb la col·locació del rètol.

El projecte ha tingut un cost de 42.000 €.