Homenatge d’Esquerra a Dolors Bassa

Homenatge a Dolors Bassa

Moments de l'acte d'homenatge a Dolors Bassa a les portes de la presó de Puig de les Basses / Foto: Xavi Gorro

Esquerra va organitzar un acte d’homenatge a Dolors Bassa, a les portes del centre penitenciari de Puig de les Basses, on la seva germana, Montse Bassa, va exigir “deixar de banalitzar la violència i criminalitzar els nostres joves”

Més de 400 persones, entre militància, amics, familiars i ciutadans en general provinents de tots els punts de la demarcació de Girona, es van donar cita a l’espai i la zona d’aparcament que hi ha just davant de la presó de Puig de les Basses per participar en l’acte d’homenatge a Dolors Bassa, on la seva germana, la cap de llista d’ERC al Congrés a les comarques gironines, Montse Bassa, després de reivindicar que “ara és el moment de dir prou a la injustícia perquè el judici va ser una farsa i no va servir per res més que per maquinar una vulneració continuada de drets fonamentals”, va exigir que “es deixi de banalitzar la violència i criminalitzar els nostres joves” després dels darrers incidents ocorreguts durant els dies posteriors a saber-se la sentència.

“La independència és inevitable”

La candidata republicana va assegurar que “encara que ens inhabilitin els nostres líders, la nostra gent surt al carrer amb mobilitzacions massives i pacífiques… i no ens en cansarem. És l’hora d’omplir urnes i  carrers tant temps com faci falta!”, per remarcar que “des de l’1 d’octubre no hi ha fase de retorn. La independència és inevitable. L’independentisme és irreversible. Tornarem més fortes”,

Durant l’acte, l’Isarn Vinyes, nebot de la Dolors Bassa, va llegir també una carta que la consellera ha escrit especialment per aquest dia i on ha volgut tenir un record especial pels joves represaliats per haver-se mobilitzat en contra la sentència: “Vull enviar tota la meva força i solidaritat per als joves represaliats que estan empresonats aquí amb mi a Puig de les Basses per sortir al carrer i manifestar el seu rebuig a una sentència que esquerda un estat demofòbic i autoritari. I molt especialment vull transmetre tot el meu escalf i suport a les seves famílies i amics. Sortirem d’aquí i ens abraçarem plegats en llibertat. No defalliu!”

A l’acte també hi van assistir l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó; els consellers Chakir El Homrani i Teresa Jordà, i la portaveu de Jovent Republicà a les comarques de Girona Xènia Sala que van reivindicar la necessitat de seguir dempeus, forts i mobilitzats de forma constant per exigir l’amnistia, la llibertat i el dret a l’autodeterminació fins assolir la República.