Hondarribia rep als ciclistes de Roses que reben el diploma de finishers com autèntics graduats en BTT i ciclisme de carretera

Joan Ripoll, Guerau Carrion i Francesc Ferrer amb el distintiu de finisher en el maillot

El 85 % dels gairebé 400 ciclistes que van sortir de Roses fa una setmana van aconseguit completar la missió d’unir dos mars en set etapes  

Joan Ripoll, Guerau Carrion i Francesc Ferrer amb el distintiu de finisher en el maillot

Ho han aconseguit. Guerau Carrion, per cinquena vegada (3 en  MTB i 2 en la Backroads), i els novells en la Transpyr, Joan Ripoll i Francesc Ferrer, van assolir el repte de creuar els Pirineus de Roses a Hondarribia i unir els mars Mediterrani i Cantàbric en una de les millors aventures ciclistes del món, com està considerada per National Geographic la Transpyr Coast to Coast.

Tots tres han estat acompanyats durant els 7 dies dels que ha constat la prova de ciclistes provinents d’Austràlia, Nova Zelanda, Canadà, Argentina, Estats Units, Brasil, Colòmbia, Mèxic, Xile, Sudàfrica, Espanya, Catalunya… i pràcticament tots els països d’Europa. La representació internacional s’ha posat de nou de manifest en una edició tan especial per la celebració del seu 10è aniversari que va acabar ahir després d’iniciar-se al port de Roses.
Va començar al port esportiu de Roses i va acabar al port esportiu d’Hondarribia, amb una última etapa que per Carrion va ser “molt entretinguda amb corriols de baixada molt divertits, tot i que també hi ha hagut pujades dures, com el tram que es coneix con “el muro” on en 2 km puges 400 metres, amb un 20% de desnivell”, va afirmar en arribar a Hondarribia” per confessar que l’arribada a Hondarribia “ha estat molt emocionant”.

I Ferrer i Ripoll, participants de la Transpyr Backroads, però, van haver d’esforçar-se al màxim, “l’etapa ha estat durilla”, van dir només creuar la línia d’arribada, “ja que hi havia trams amb un desnivell del 23%, que els hem salvat amb èxit”. Si per a Guerau Carrion l’arribada a Hondarribia va ser molt emocionant, per a en Francesc Ferrer i Joan Ripoll va ser “molt caòtica i complicada a causa del trànsit i de la gent que hi havia” van dir. Una queixa que “ja els hem dit, sense pèls a la llengua, a l’organització.

Sigui com sigui el que buscaven els tres ciclistes de Ross, rebre la distinció de finishers, ho van aconseguir.
Ara Roses tindrà, a més d’en Guerau Carrion i la resta de ciclistes rosincs que ja ho han aconseguit, a Joan Ripoll i Francesc, Quicu, Ferrer com autèntics graduats de ciclisme.

Felicitats!