Mes de paraules

Hugh Mills, ciutadà anglès que fa 50 anys que viu a Roses, rep la Medalla Centenària pel seu 100 aniversari

Medalla Centenària
Hugh Mills, al centre, acompanyat dels seus fills, nets i besnets i les autoritats

Hugh Ronald Hyland Mills ha viscut una vida molt plena que l’Ajuntament de Roses i la Generalitat de Catalunya han volgut homenatjar i reconèixer pel seu 100 aniversari

Aquest passat dilluns la sala de plens de l’Ajuntament de Roses va ser l’escenari d’un acte molt emotiu, ja que el ciutadà d’origen anglès però que viu a Roses des de fa mig segle, Hugh Mills, va rebre, per part de la Generalitat de Catalunya, la Medalla Centenària per haver complert aquest passat 8 d’agost 100 anys.
La coordinadora Territorial de Joventut a Girona, Montse Pou, per impossibilitat d’assistir la consellera de Benestar Social, Violant Cervera, va ser l’encarrega de lliurar-li la medalla.
Tot seguit, l’alcalde de Roses, Joan Plana, i la regidora de Benestar Social, Esther Bonaterra, li van fer entrega també d’una placa commemorativa i un ram de flors amb motiu del seu 100è aniversari.
Un acte que va esdevenir emotiu perquè Hugh Ronald Hyland Mills, que és el seu nom complert, va poder celebrar aquesta efemèride acompanyat dels seus fills, nets i besnets vinguts expressament de Barcelona, Tarragona, Saragossa i, fins i tot, de Sevilla.

Aquest acte de lliurament de la Medalla Centenària, impulsat pel Departament de Benestar Social i Família, es fa a totes aquelles persones que compleixen 100 anys. Es tracta d’una medalla gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari.
I a aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.

Hugh Mills

Hugh Ronald Hyland Mills va néixer a Manchester el 8 d’agost de 1922. Va ser el setè de 9 germans. Va ser un gran estudiant, i va començar a treballar com a delineant en una empresa d’avions. Als 18 anys va ser convocat a files per lluitar pel seu país a la II Guerra Mundial. Com a operador de ràdio, el que significa que va estar sempre en primera línia, va estar a les ordres del comandant Montgomery a la campanya del Nord d’Àfrica, en el desembarcament de Sicília (Itàlia)  i la presa de Montecassino, també al país transalpí.

Al final de la guerra, estant en Àustria, Hugh Mills va conèixer a una noia russa molt guapa i intel·ligent que acabava de lliberar d’un dels camps de concentració nazis, es van enamorar i van contraure matrimoni.
Quan va complir els 50 anys, és a dir l’any 1972, Hugh Mills, acompanyat de la seva dona va venir a Roses de vacances. Li va agradar tant que va aprofitar l’oportunitat i va adquirir un terreny a la urbanització del Cortijo per construir-se una casa. Un habitatge que, primer, va ser de segona residència i després la seva llar habitual, on viu des de llavors.