I milió i mig de veus amb un sol crit: Independència!

Un milió i mig de catalans, de naixement o de sentiment, és la xifra de participació que va donar l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana de Barcelona en la manifestació a favor de la Independència de Catalunya. Els carrers de la ciutat comtal es van veure envaits de senyeres i estelades, i colapsats per centenars de persones arribadades d’arreu Catalunya.

Aquesta xifra de participants ha superat a la manifestació del 10-J del 2010 que es va convocar en contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut.

La manifestació va començar a les sis de la tarda a la cruïlla del passeig de Gràcia amb la Gran Via. Però des d’una hora abans de l’inici de la manifestación, tot estava prácticamente col·lapsat.

Les senyeres i estelades han envait els carrers de la capital de Catalunya en un ambient festiu en el que han participat centenars de milers de persones, petits i grans, catalans de totes les edats, emplenant  els carrers en un ambient festiu en favor de la llibertat de Catalunya.

Una gran afluència de gent que es va fer notar ja des de primeres hores de la tarda, just quan els autobusos d’arreu les demarcacions catalanes han omplert els carrers propers al recorregut de la manifestació.

Milers de persones, veient que no podien avançar, van optar per anar caminant per carrers adjacents al Passeig de Gràcia, la ruta oficial de la Marxa. Al llarg de les últimes hores del dia, el centre de Barcelona es va convertir en un clam per reclamar la independència de Catalunya omplint-se de senyeres i estelades.

Pels vials per transcorria la manifestació hi havia tanta gent que fins i tot Protecció Civil va recomanar, al poc de començar aquest acte reivindicatiu per la llibertat i la independència de Catalunya, que es deixés lliure Via Laietana perquè els participants a la Marxa poguessin avançar. No cabia ni una agulla. Per aquest motiu, la capçalera de la manifestació, encapçalada per l’Assemblea Nacional Catalana, ANC, tenia inviable arribar fins al Parlament, per la qual cosa han hagut d’abandonar la Marxa i agafar un trajecte alternatiu per tal de ser-hi al Parlament i poder llegir el manifest final.

Va ser en el Parlament on la seva presidenta, Núria de Gispert, va confirmar que el president de la Generalitat, Artur Mas, es reuniria amb els responsables de l’Assemblea Nacional de Catalunya, promotora de la manifestació per fer un balança de la mateixa i escoltar les reivindicacions de l’ANC.

Un cop finalitzada la marxa, els milers d’autocars van tornar cap als seus llocs d’origen amb tota normalitat, sense els temudes retencions que es preveien per la gran quantitat de vehicles desplaçats fins a Barcelona.

[flagallery gid=36 name=Gallery]