La II Cursa Badia de Roses supera l’èxit de la seva primera edició

II Cursa Badia de Roses
Moment de la sortida de tots els participants (5 i 10 km) de la II Cursa Badia de Roses

335 atletes dels 361 inscrits van prendre la sortida a la II Cursa Badia de Roses

II Cursa Badia de Roses
Moment de la sortida de tots els participants (5 i 10 km) de la II Cursa Badia de Roses

Quan les coses es fan ben fetes tenen la seva recompensa, i per a l’organització de la Cursa Badia de Roses, el Club Atletisme Roses, va ser superar el nombre d’inscrits de la primera edició. En total van ser 361 els esportistes que van formalitzar la seva inscripció, però finalment van prendre la sortida 335, superant els 280 que van participar l’any passat.

“Es podem donar per satisfets, l’objectiu era superar la participació de la primera edició, i ho hem aconseguit”, va manifestar el president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre. Content també perquè l’organització va ser impecable, “tots els voluntaris han fet molt bé la seva feina de cares a la seguretat dels atletes, tenint en compte que el recorregut passava pel ben mig dels carrers de Roses i Santa Margarida, i ningú ha pres mal”.

Per la seva part, el regidor d’Esports, Juan M. Fernández, present a la cursa juntament amb l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, per donar el tret de sortida i fer l’entrega dels trofeus als guanyadors, va manifestar que “a part de la quantitat de corredors que han vingut, s’ha de destacar el gran nivell de molts d’ells, que és al cap a i a la fi el que dóna prestigi a una cursa d’aquest tipus”.

Amb l’optimisme que el caracteritza, Fernández, va assenyalar que “d’aquí a un parell d’anys tenim, segur, participant en aquesta cursa més de mil persones, perquè és molt planera i a la gent l’agrada poder millorar les seves marques”.

Albert Reixach i Enric Roura, guanyadors de les distàncies de 5 i 10 km

Esportivament parlant, la Cursa Badia de Roses ofereix un emplaçament ideal per als atletes per millorar marca, ja que es desenvolupa en un recorregut totalment planer. “Els preguntem als atletes sobre el seu parer sobre el recorregut per si hem de modificar alguna cosa, i tothom ha quedat molt content, ja que la majoria ha fet marca personal, el que vol dir que és un circuit molt ràpid”, va dir el president del Club Atletisme Roses.
“És un recorregut ideal per poder millorar marca, perquè és molt planer i el passeig és molt ràpid, i a més avui ha fet un dia ideal per córrer, sense vent ni sol”, va Enric Roura, guanyador de la distància de 10.000 metres amb un temps de 32 minuts i 41 segons, el qual va assegurar que “l’any vinent intentaré tornar a venir a fer la cursa”.

El campió de la prova de 5 km va ser l’atleta d’Olot, Albert Reixach, que va cobrir la distància en 15 minuts i 42 segons.

Bon paper dels atletes de Roses

I pel que fa als esportistes de Roses destacar que en aquesta mateixa distància de 5.000 metres Norddi El Makoubi va ser el millor rosinc entrant a meta a la 7ª posició de la general amb un temps de 18 minuts i 34 segons. I la millor rosinca va ser l’Andrea Rodríguez, 34ª de la general, amb 24 minuts i 55 segons.

En Dona Olivas va ser el millor atleta rosinc en la de 10 km entrant també en setè lloc a meta amb un temps de 36 minuts i 11 segons, i Rosa Mª Gabarró la millor rosinca, 114ª de la general, amb 53 minuts i 6 segons.

Cursa de caire solidari

La II Cursa Badia de Roses, a l’igual que la primera, va tenir un caire solidari, ja que 1 euro de cada inscripció es va destinar a l’Associació Catalana de Moebius, amb seu a Roses. “Sí, ja vam dir quan van impulsar l’organtizació de la cursa que cada any es destinaria part del preu de la inscripció a una entitat social. L’any passat va ser per l’Associació Tramuntanets, enguany per a Moebius i l’any vinent ja veurem”, va assenyalar Sastre.

En aquest sentit, el regidor d’Esports, va destacar també el paper dels voluntaris, “he resseguit tota la prova amb la meva moto i m’ha fet molta il·lusió comprovar com la gent de Roses es volca per fer possible un esdeveniment com aquest, que té un caire solidari a benefici de Moebius”.

Precisament la presidenta de l’Associació Catalana de Moebius, Ana Mª Expòsito, va ser l’encarregada de lliurar els trofeus dels millors atletes rosincs de la prova de 5 km.