El II Festival Drons N’Roses tanca les inscripcions de pilots i fotògrafs 3 dies abans de la seva celebració

Festival Drons N’Roses
Els organitzadors i impulsors del Festival Drons N’Roses amb el cartell de la segona edició

Aquest certamen pioner a tot l’Estat espanyol al voltant dels drons s’ha consolidat en només una edició

Festival Drons N’Roses
Els organitzadors i impulsors del Festival Drons N’Roses amb el cartell de la segona edició

“L’any passat va ser un tastet del que volia ser el Festival Dron’s Roses, i un cop consolidat en la seva primera edició, en lloc de demostració hi hauran curses de drons de veritat, per la qual cosa ja comptem amb 96 pilots provinents de tota Europa, xifra amb la qual hem tancat les inscripcions, ja que és la xifra exacta, al fer tandes de 8 participants, per fer-les en el temps que tenim”, ha afirmat durant la presentació del II Festival Drons N’Roses, David Mas, que s’ha portat a terme aquest matí a la sala de plens de l’Ajuntament de Roses amb l’alcaldessa Montse Mindan i el primer tinent d’alcalde, Carles Pàramo.

Unes inscripcions que en l’apartat de fotografia també s’han tancat amb la xifra d’una quarantena de participants, quan l’any passat van ser 21, “perquè no volem col·lapsar l’espai aeri”, ha dit Mas.

El II Festival DRONS N’ROSES, se celebra aquest cap de setmana (3 i 4 de juny). Un esdeveniment, centrat en la fotografia aèria, amb el Memorial Jordi Velasco, i competicions de drons, que es durà a terme a la Ciutadella de Roses i que, com ha assenyalat Pàramo, “combina la tecnologia de vanguardia sobre un espai que representa l’altre extrem, l’antiguitat de 3.000 anys del recinte fortificat de la Ciutadella”.

Amb només una edició, celebrada el 2016, el Festival Drons N’Roses s’ha convertit ja en tot un referent i punt de trobada dels cada cop més nombrosos aficionats i seguidors d’aquesta disciplina, que uneix la destresa i perícia del pilotatge de drons i la fotografia aèria. Un festival que “és pioner, perquè no hi ha gaires festivals d’aquest tipus en lloc amb aquesta categoria, i la resposta que ha tingut en només una edició, i que és el resultat també de la feina que està fent aquest Ajuntament de Roses per la desestacionalització del turisme. Tasca que es veu reflectida en l’organització d’esdeveniments com la Fira de la Rosa, aquest mateix Festival de Drons, abans de la temporada de turisme i d’altres que després, a la tardor”.

Amb l’organització d’aquest esdeveniment, l’Ajuntament de Roses vol difondre el magnífic patrimoni amb què compta la població, en aquest cas amb una nova visió, l’aèria, a través de l’ampli ventall de possibilitats que ofereixen les noves tecnologies. Les activitats del Festival es desenvoluparan dins el clos de la Ciutadella de Roses i a l’espai costaner entre Punta Falconera i la Torre d’en Sastre.

El festival comptarà també amb una vessant lúdica amb circuits, demostracions, carreres,… que oferirà l’experimentat equip DDC- Drons de Carreras a l’espai monumental de la Ciutadella, on es podran manipular drons, visionar el pilotatge amb ulleres especialitzades, i seguir a través de pantalles i un canal de youtube, les espectaculars imatges que reben pels seus equips els  pilots encarregats dels maneig de les aeronaus.

Activitats

Demostracions d’habilitat “Drons de Carreres”  i competicions

Dins de la Ciutadella s’habilitarà una zona que disposarà d’una zona d’inici i de diverses balises situades estratègicament que delimitaran el recorregut del circuit. En les competicions, que es realitzaran durant tot el dia, hi haurà un màxim de 8 participants simultanis (amb un total de 96 competidors). També tindran lloc demostracions amb “drons de carreres”.

El públic assistent podrà visualitzar les espectaculars imatges captades pels aparells a través d’uns monitors de 50” instal·lades a l’interior de la Ciutadella.

Concurs  de fotografia aèria amb Drons

El concurs, obert a persones aficionades als drons, es realitzarà a la zona entre Punta Falconera i la Torre del Sastre. Hi pot participar en aquest concurs qualsevol persona major d’edat aficionada a volar drons i que disposi de l’equip necessari.

Les categories del concurs de fotografia són: Creativa, Memorial Jordi Velasco; Patrimoni natural, costaner i paisatge; Patrimoni històric; i Cerca l’objectiu.

Conferències sobre el món dels Dronsi i premi per a qui trobi a en Wally

Hi haurà la presència de diverses personalitats del món del Dron i dels audiovisuals, que explicaran als assistents les seves tècniques. Concretament, es realitzaran tres xerrades, una sobre l’ús del control de vinyes amb drons (amb demostració pràctica del que és l’agricultura de precisió); una altra sobre arqueologia i patrimoni virtual; i, ja diumenge, tindrà lloc la presentació del nou esborrany de la nova llei de drons de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria.

Durant la presentació s’ha fet esment que es farà un concurs sobre la recerca d’en Wally amb els drons, “i que el trobi en tindrà premi”, han anunciat els organitzadors i impulsors del Festival Drons N’Roses.

PROGRAMA
Dissabte, 3 de juny
Hora Activitat
9:00 hores Recepció dels primers concursants i acompanyants a la Ciutadella de Roses.
10:30 hores Presentació del Segon Festival Drons N’ Roses a càrrec de l’organització i les autoritats presents. A partir d’aquest moment queda inaugurat el festival i els participants poden desplaçar-se a les zones permeses per fer les seves millors fotos.
10:30 hores Classificacions per a la cursa de drons organitzada per l’equip DDC durant tota la jornada.
11:00 hores Sortida organitzada on ens farà una demostració sobre el terreny de control de vinyes amb DRON, amb l’empresa DRONE BY DRONE.
12:30 hores Explicació i anàlisis dels resultats obtinguts a les vinyes a càrrec de DRONE BY DRONE.
16:00 hores Conferència sobre arqueologia i patrimoni virtual amb l’empresa VIRTUA NOSTRUM.
18:30 hores Queda finalitzada la jornada de vol.
Diumenge, 4 de juny
Hora Activitat
8:00 hores L’organització engega la segona jornada del festival. Els concursants que vulguin fer les seves últimes fotos podran fer-ho fins a les 10 del matí.
10 hores Tancament del termini per al lliurament de fotos a l’organització
10:30 hores Conferència sobre el nou esborrany d’AESA a càrrec de XPEI DRON.
11:00 hores Comença el GP de drons amb el 32 pilots classificats.
15:30 hores Lliurament de premis de les 4 categories del concurs per part de les autoritats i l’organització, i lliurament dels premis de la cursa de DRONS