La II Ruta de les Tapes de Roses duplica per 5 les tapes servides a la primera edició

Taula de participació gastronòmica

La gastronomia de Roses és un dels seu principal atractius turístics

Més de 25.000 tapes es van servir durant la II Ruta de les Tapes, el que significa una mitjana de 2.500 al dia

II Ruta de les Tapes de Roses
Quatre tapes que es van servir a la II Ruta de les Tapes de Roses

La II Ruta de les Tapes de Roses va superar l’èxit de la primera edició. Una constatació per la gran quantitat de gent que es va veure pels carrers durant els 10 dies que va durar aquesta iniciativa enograstronòmica per degustar una tapa en un dels 51 establiments que hi van participar, més del doble que a la primera edició quan van ser 25..

Però si l’èxit s’ha de quantificar pel nombre de tapes servides, llavors aquest és aclaparador, ja que, segons dades facilitades per l’Ajuntament de Roses, es van servir 25.000 tapes. Una xifra que s’ha quantificat pel nombre de butlletes dipositades a les urnes, però si tenim en compte totes les butlletes que no tenien els 9 segells i per tant no es van ficar a les caixes de cartró per a tal efecte se supera, amb escreix, aquesta xifra.

I si tenim en compte que l’any passat es van servir unes 5.000, com va assenyalar Fèlix Llorens, regidor de Promoció Econòmica, el nombre de tapes s’ha duplicat per 5 respecte a l’any passat. Una quantitat que “ni molt menys esperàvem assolir. Érem conscients que hi havia el doble d’establiments que hi participaven, i per això van calcular més del doble que l’any passat, entre 12 i 15.000 tapes, però no les 25.000 a les que s’ha arribat”, ha confessat Llorens.

Així, en aquesta iniciativa impulsada des del consistori rosinc per donar a conèixer la riquesa culinària del municipi i la qualitat enològica de la DO Empordà, ja que amb cada tapa es servia una copa de vi,  es van servir més de 2.500 tapes per dia.

Qui ha estat escollida la millor Tapa se sabrà el 30 d’abril

Pel que fa a l’establiment guanyador del premi a la Millor Tapa 2017, escollida per votació popular es farà públic a la plaça Catalunya el proper diumenge 30 d’abril, en el marc de la Mostra del Vi de la DO Empordà.
Moment que s’aprofitarà per escollir entre totes les butlletes ficades a les urnes el guanyador del sorteig d’un àpat per a dues persones i un lot de vins.