Il·lusionisme i invents, una forma divertida d’aprendre a Roses

Aprenem jugant
Els participants al Taller d'I·lusionisme amb el mag Xevi

Dos tallers d’il·lusionisme i un altre sobre els inventors i els seus invents, han permès un total de 48 alumnes de Roses conèixer aquestes disciplines d’una manera manera lúdica i divertida

Aprenem jugant
Els participants al Taller d’I·lusionisme

El passat cap de setmana van tenir lloc les primeres activitats incloses dins en el programa Aprenem Jugant, impulsat per l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses per al període setembre-desembre 2013.

Les dues sessions del taller d’il·lusionisme (una destinada a alumnes de 1r a 3r de primària i l’altre per als de 4t a 6è), van comptar amb un total de 36 participants que, de mans del mestre de màgia Xevi, van poder aprendre diferents trucs de màgia i enginy.

Per la seva banda, 12 estudiants d’entre 6è de primària i 2n d’ESO, van participar en el taller sobre els inventors i els seus invents, descobrint objectes, experiments i invents que han marcat èpoques històriques, així com alguns dels creadors a qui un dia se’ls va acudir que podien millorar el món amb un estri senzill. Aquesta activitat va anar a càrrec del Departament de Química de la Universitat de Girona.

Aprenem jugant
Els alumnes de Roses participants al Taller d’Invents

Ambdós tallers han estat els primers de la programació prevista fins al desembre per la present edició de l’Aprenem Jugant, un programa de l’Àrea d’Ensenyament del consistori rosinc, que aporta propostes educatives als infants i joves del municipi i els permet endinsar-se en el coneixement d’una manera lúdica i divertida. La finalitat que es busca no és altra que donar resposta a la seva curiositat, tot potenciant la vocació per interessar-se i aprendre més enllà del l’activitat lectiva formal, fora de l’escola.

Totes les activitats han estat formulades d’acord a una clara base educativa, i són dinamitzades per professionals, entitats o empreses especialitzades en cadascuna de les matèries. Les activitats es divideixen en funció de les franges d’edat, atenent les característiques i necessitats de cada grup.

Altres activitats que es desenvoluparan fins a la finalització del trimestre son tallers de genètica, d’experiments, de ciències del mar, de paleontologia, de meteorologia, de fotografia o d’astronàutica.