Ilona Schneider i Diego Caicedo ofereixen al Castell de la Trinitat un gran concert intemporal

D'Nits al Castell

Ilona Schneider i Diego Caicedo durant el concert que van oferir al Castell de la Trinitat dins el cicle 'D'Nits al Castell'

Un concert que va prosseguir el cicle ‘D’Nits al Castell’ creat per l’Ajuntament de Roses en el que el duo musical va interpretar melodies líriques i cançons brasileres

D'Nits al Castell
Ilona Schneider i Diego Caicedo durant el concert que van oferir al Castell de la Trinitat dins el cicle ‘D’Nits al Castell’

La soprano Ilona Schneider i el guitarrista Diego Caicedo és un duo musical que es va crear com neixen les parelles musicals d’èxit, “per accident”.
Van haver “de tocar i cantar conjuntament en una boda que tenia Ilona i després d’allò vam començar a assajar junts”, va afirmar Diego Caicedo.
Van començar a compartir la seva música dues persones que en teoria, musicalment parlant, són contraposats, ja que Ilona és soprano i Diego toca la guitarra elèctrica. Una fusió que en un primer moment, si més no, sobta, però després agrada, “sí –van afirmar tots dos a la vegada– en general sí, tot i que els hi ha molt puristes que si saben que en les meves interpretacions hi ha una guitarra elèctrica no venen, però la majoria sí, perquè els sorprèn i quan senten el concert els hi ha agrada”.

Com els va agradar a les persones que van assistir al segon concert del cicle ‘D’Nits al Castell’, que es va celebrar el passat diumenge al Castell de la Trinitat. Ja que Ilona Schneider i Diego Caicedo van repetir l’èxit assolit ara fa un any amb el seu espectacle ‘Melodies Intemporals. Un títol molt adient perquè “son melodies que no tenen temps, son músiques que l’ésser humà escolta des de fa 150-200 anys, i són actuals, son del temps que es van composar i son d’ara, del temps actual”, van assenyalar els músics.

Tot i això, el concert de diumenge va ser un xic diferent al que van fer a l’agost de l’any passat a l’Església de Santa Maria, ja que van incorporar cançons brasileres a la segona part. A la primera van interpretar peces líriques originals d’entre els segles XVI i XX. d’autors com a Granados, Ravel, Strauss, o Manuel de Falla, entre d’altres.

I com esmentaven, de la lírica es va passar a una altra sonoritat, a una harmonia distinta amb més folklore i menys classicisme, és a dir, que van passar “d’una música clàssica a una música més càlida amb peces de Gershwin, i Villalobos, entre d’altres”,  van apuntar els artistes.

‘D’Nits al Castell’ és un cicle de concerts endegat per l’Ajuntament de Roses que es desenvolupa en el patrimoni històric de la Vila. És com el Festival Sons del Món a la Ciutadella, però de petit format i amb músics locals o vinculats al municipi, com és del cas d’Ilona i Diego, que resideixena a Roses.
Cal destacar

El tercer concert de ‘D’Nits al Castell’ tindrà lloc el 7 d’agost que sota el títol ‘Fil de coure’ anirà a  càrrec de la rosinca Rusó Sala acompanyada de Caterinangela Fadda.