Impacte del coronavirus al mercat de la compravenda d’habitatges a Roses

Construccions Montero

El fet que les persones no tinguin feina ni ingressos mensuals de manera fixe impossibilita el  poder comprar, o tan sols llogar, un habitatge

La pandèmia del coronavirus ha impactat en el mercat immobiliari d’una manera molt notable. A la pregunta si el preu de l’habitatge pujarà o baixarà, la veritat és que els preus han tingut una baixada molt considerable a molts llocs, aspecte pel qual el propietari que vol vendre un pis, ha d’abaixar el preu entre un 5% i un 15% del que havia estipulat anteriorment.

Això, podria ser una bona notícia si tinguéssim un altre context diferent de l’actual, on la majoria de la població tingués feina estable i de llarga durada, però la realitat és una altra. Això, no ha passat a Roses, on el preu de l’habitatge s’ha mantingut gairebé estable durant els últims anys, sense tenir en compte l’impacte que ha suposat el coronavirus econòmicament a les famílies. De fet, si volguéssim comprar una casa a la Vila de Roses, hauríem de tenir en compte que el preu de l’habitatge varia segons molts factors: la zona on s’ubica l’immoble, l’orientació, la superfície, l’antiguitat… Però la situació econòmica actual, no ha influït gaire, avui dia, en aquest preu.

La crisi econòmica té un paper molt important en aquest mercat, ja que justament quan els preus baixen, gran part de la població està en situació d’ERTO o sense feina, fet que impossibilita comprar un habitatge. El fet que les persones no tinguin feina ni ingressos mensuals de manera fixe, provoca que no puguin comprar habitatges o llogar-los, ja que en tots dos casos es demanen, primer, una feina estable i després unes condicions molt estrictes. Però… hi ha més alternatives?

Reformar, una bona alternativa

Un sector que s’ha vist afectat en aquesta pandèmia, és el sector de la construcció i les reformes, on han hagut d’adaptar-se a una nova situació i a unes noves preferències per part dels seus clients.

Segons Montero Construccions, empresa de construcció i reformes de la zona amb més de 50 anys d’experiència, a més de l’impacte econòmic en el preu de l’habitatge, la pandèmica de 2020 ha provocat que molta gent s’hagi traslladat a segones residències a localitats com Roses, i sobretot, a gran part de la Costa Brava en general.

Per tant, es pot dir que tota aquesta situació ha provocat que molts propietaris de segones residències vulguin reformar els seus habitatges per tal de tenir la màxima comoditat a l’hora de passar un altre confinament, o de fer teletreball, que també s’ha posat molt de moda en aquests últims mesos a causa de la Covid-19.

Aquestes reformes, siguin parcials o integrals, fan que moltes persones vulguin traslladar-se a les seves segones residències per un llarg període, allunyant-se de la capital catalana. Aquest fet comporta que hi hagi més habitatges per llogar i per vendre i que la competència sigui més alta.

Però, no només passa en aquests casos. El fet d’estar a casa tant de temps confinats, ha fet que ens adonem de si la distribució de la nostra casa ens agrada o si, per contra, trobem a faltar algunes comoditats que es podrien aconseguir fent una petita reforma.

El fet de reformar, en tots dos casos, facilita molt més les coses, ja que generalment s’ha d’invertir menys diners en comparació amb comprar un habitatge nou i, sobretot, perquè aquest habitatge (posava aquella vivenda i el mot vivenda no existeix en català) continua sent casa nostra però segurament amb millor climatització, organització i comoditats.

A Montero Construccions són especialistes en realitzar tota mena de reformes i tenen molt clar que la situació d’avui en dia està canviant i que ens hem d’adaptar, i casa nostra també. A més, ofereixen assessorament integral de la reforma, així que si tenim previst fer quelcom reforma a casa només caldrà contactar amb ells.