Incendis i Coriolà, teatre de qualitat al TMR per a la Temporada de Tardor

Ara fa un any que es va presentar la Temporada de Tardor-Hivern 2011 del Teatre Municipal de Roses. Una presentació en la que el regidor de Cultura de Roses, Marc Danès va anunciar que seria l’última temporada de teatre que es faria per aquestes dates. Una decisió presa perquè és difícil fer venir obres de qualitat a Roses ja que estan programats a Girona o Barcelona, i a més, molts espectadors potencials ja tenen els seus abonaments per assistir al cicle de la Temporada Alta de la capital gironina”, va afirmar justament el 15 de novembre de 2011.

Sortosament aquella decisió ha estat revocada, aquest matí, pel mateix regidor en la presentació de la programació de tardor_hivern 2012 del TMR. Danés ha dit durant l’acte que “la resposta del públic  i la demanda per part d’aquest de tenir teatre en aquestes dates han provocat la programació de noves propostes teatrals per al darrer trimestre de l’any”.

Així, cal destacar la inclusió en aquesta Temporada de Tardor del TMR les obres Incendis i Coriolà.

Incendis, que es representarà el 28 d’octubre, és una obra que pujarà a l’escenari rosinc avalada per un gran èxit de públic. Protagonitzada per l’actriu Clara Segura i Julio Manrique, sota la direcció d’Oriol Broggi, la trama escenifica la vida de tota una família, d’un grup de gent, d’un poble i, en definitiva, la d’una civilització cultural. Tot sota les obsessions de Wajdi Mouawad, autor de l’obra.

I gairebé un mes més tard, concretament el 25 de novembre, serà Coriolà la que pujarà a l’escenari rosinc. Aquesta obra és una adaptació lliure del director Àlex Rigola de l’obra de William Shakespeare.

Cal destacar com a novetat d’aquesta Temporada de Tardor del TMR els horaris. Les representacions teatrals que es feien els divendres i dissabtes a la nit passen enguany a les 7 de la tarda de diumenge. I el preu es manté en 15 € tot i la pujada de l’IVA al 21 % imposad

Per la seva banda, el director del TMR, Enric Matarrodona ha destacat que “la sala teatral rosinca és una instal·lació que reuneix actualment les millor condicions acústiques i tècniques per a la representació d’obres de primer nivell”.

L’alcalde Carles Pàramo ha estat també a la presentació de la Temporada de Tardor del TMR anunciant que “per l’any 2013 hi ha previst celebrar al teatre dos reunions congressuals de caràcter internacional amb l’objectiu de recuperar la instal·lació teatral com a espai de congressos”

Èxit de taquilla durant la Temporada de Teatre de Primavera al TMR

Marc Danès també s’ha referit a l’èxit d’assistència durant la programació del primer semestre al Teatre al afirmar que “han augmentat un 278%, passant de les 653 entrades venudes de gener a juny de 2011, a les 1567 en el mateix període del 2012”.

Les diferents representacions han comptat amb una mitjana de 200 espectadors, per 50 al 2011, mentre que les propostes 30/40 Livingstone, amb Sergi López, i Operetta, van assolir plens absoluts. Pel que fa a la procedència del públic, es produeix un equilibri entre espectadors rosincs i els provinents d’altres municipis de la comarca.

Pel que fa a altres propostes desenvolupades al TMR durant el primer semestre de l’any, com la del cicle “Moments Musicals”, aquesta va assolir 300 espectadors. Es dóna el cas que aquest públic està integrat majoritàriament per estrangers amb segona residència a Roses, motiu pel qual l’Àrea de Cultura estudia ara noves vies per aconseguir captar també al públic local i comarcal.

 

Optimist esdevé com a  referència en Teatre Infantil

El Teatre Infantil programat per l’entitat rosinca Optimist, amb prop de 800 espectadors, és una de les propostes ja plenament consolidada al municipi i referent en tota la comarca. Durant aquesta temporada portarà a Roses les representacions “El príncep feliç”, “El món d’Irene” i “Clic!”.

Per primer cop, i responent a la voluntat municipal per donar suport a nous formats i ampliar l’oferta cultural del municipi, es programa el I Festival de Flamenc a Roses, organitzat per Gobelin Projectes i que tindrà lloc el proper dissabte, 22 de setembre.

D’altra banda, l’equipament continua donant suport a les entitats del municipi que, molt especialment durant aquests darrers mesos de l’any, fan ús de les instal·lacions del Teatre, com és el cas del festival benèfic organitzat per l’Associació d’Amics de Guinea Conakry o el concert amb la cantant Nina i l’Ensemble de l’Orquestra de Cadaqués organitzat per la Fundació Roses Contra el Càncer. El Grup de Teatre de Roses, per la seva banda, representarà els seus tradicionals Pastorets, els dies 23, 26 i 30 de desembre.

Les entrades es poden adquirir de forma anticipada a les oficines del teatre municipal, o per telèfon trucant al 972 15 25 32. Dues hores abans de la funció es podran adquirir a la taquilla del TMR. Cal destacar que, segons el regidor Danés, s’està treballant des de l’Ajuntament per implantar la venda d’entrades online.