Fira de la Rosa de Roses

Indiferència de les colles en recollir les plaques commemoratives del concurs del Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2019
Els representants de les colles premiades al concurs del Carnaval de Roses que van assistir per recollir la placa commemorativa amb Juan Manuel Fernández i Francesc Giner

El passat dimarts es va celebrar una reunió per fer la valoració del Carnaval de Roses 2019 i fer el lliurament de les plaques commemoratives del concurs

Carnaval de Roses 2019
Els representants de les colles premiades al concurs del Carnaval de Roses que van recollir la placa commemorativa amb Juan Manuel Fernández, Jordi Sastre i Francesc Giner

A la reunió que es va portar a terme al Teatre Municipal de Roses van assistir per part de l’Ajuntament, el regidor de Cultura i Ferstes, Francesc Giner, el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Manuel Fernández, i el tècnic, Jordi Sastre, i per part de les colles de Carnaval una minsa representació d’aquestes. Només cal dir que, a banda d’altres que si que hi van assistir, que entre les 9 premiades amb dret a placa commemorativa, només 3, la colla del Tech, la colla Sant Tornem-hi i la colla Galuttos i Perretis, van fer acte de presència algun dels seus membres.
La resta de les guardonades, per desconeixement, tot i que “totes van rebre per mail la convocatòria”, o bé per indiferència a l’acte, van brillar per la seva absència.

En aquesta trobada entre Ajuntament i colles es va ratificar el que una setmana abans s’havia consensuat entre els membres del Consell de Carnaval, i és que Roses va viure uns dels millors Carnavals dels darrers anys.

Es va afirmar, segons llegia Francesc Giner l’acta del Consell, que les passades van ser vistoses, ordenades i ràpides, amb una molt bona assistència de públic, acompanyat del bon temps que va fer.

Menys participació que al 2018

En quant a la participació, aquest minvar respecte al Carnaval de 2018, amb 11 carrosses ï 320 persones menys inscrites, fent un total de 5 colles (53 carrosses) i 2..959 persones apuntades..

Actuacions musicals

Es van valorar positivament tots els actes programats.

Sonorització a l’Avinguda de Rhode el diumenge  i dilluns a la tarda

Es va valorar  negativament el volum de la música i les sessions musicals. Vàries carrosses van optar per estacionar-se fora de l’espai sonoritzat per aquests motius,

Així mateix, es va considerar que les carrosses que estaven estacionades entre la plaça Sant Pere i la Riera Ginjolers estaven massa separades, cosa que no cal perquè al no portar música poden estar més juntes i hi cabrien més.

Incidències

Les incidències d’aquest Carnaval han estat 12 atencions del servei d’ambulàncies per motius relacionats amb el consum d’alcohol (9 rnenors i 3 adults) i 31 per atencions de diferent índole (contusions, talls, esquinços, cops,..)

L’únic acte de violència a destacar que va ocórrer durant el Carnaval es va produir el dijous a la nit, quan un vigilant va ser agredit, durant una baralla a l’envelat de la plaça Frederic Rahola.

Colles que han incomplert algun dels Manaments del Carnaval, d’acord amb les dades de la Policia Local

La colla Els Flipats i la colla Fins que ens Fotin Fora van ser les úniques que la Policia Local va donar comptes de l’incompliment del Manaments del Carnaval.
La primera per tenir on funcionament l’equip de música de la carrossa la nit del divendres fora dels horaris establerts als Manaments, i la segona pel mateix motiu, però en la nit de dilluns.

I segons diu l’apartat III dels Manaments “fora del circuit de la passada i del port, les carrosses podran portar la música engegada com a màxim fins les 24 hores el divendres el dissabte i el diumenge”.

Retorn de les carrosses per l’Avinguda de Rhode

Es va valorar positivament aquesta opció per ser més segura, tot i això hi van haver queixes per l’estona que les carrosses es van haver d’esperar al port per poder tornar per l’avinguda de Rhode, esperant que finalitzés la neteja ï la recollida d les cadires.

El regidor de Cultura i Festes van afirmar que “tot i ser una bona mesura, caldrà millorar-la”.  

Propostes el carnaval 2020

Entre les propostes posades sobre la taula en el Consell de Carnaval per a la festa de disfresses de 2020, Giner, va destacar dues, “la incorporació de la categoria de maquillatge al concurs i la realització de tallers sobre la construcció de carrosses a càrrec de professionals”.

Renovació del Consell de Carnaval

Francesc Giner va explicar als assistents de la reunió que en el Consell de Carnaval “es va considerar oportú els membres del Consell es vagin renovant, i en aquest sentit els representants de la colla del Tech i la colla Punt.Cat estan d’acord en abandonar el Consell”, remarcant que “la renovació es farà extensible a la resta de colles amb representació però que no assisteixen sovint a les reunions”.

Aquesta reunió per fer la valoració del Carnaval de Roses 2019 es va tancar amb el lliurament de les plaques commemoratives del concurs.
acompanyat del bon temps que va fer.

COLLES PREMIADES AL CARNAVAL DE ROSES 2019
Premis Carrossa Coreografia Disfressa
1er Colla del Tech Colla Los Nenucos Colla del Tech
2on Colla Wendy’s Club Colla de l’Edu Galuttos i Perretis
3er Colla Los Nenucos Els últims ànecs Colla Sant Tornem-hi
4art Colla Los Regateros Los Regateros Colla De què anem?
Colla Sant Tornem-hi Colla A Corre Cuita Colla Wendys Club