Inés Arrimadas, de C’s, coneix a Roses la problemàtica del sector pesquer gironí i de tot el litoral mediterrani

Inés Arrimadas a la Confraria de Pescadors de Roses

Un moment de la reunió entre representants de la Confraria de Pescadors de Roses i de Ciutadans

El president de la Federació de Confraries de Girona i de la Confraria de Pescadors de Roses, Antoni Abad, li va fer saber a Inés Arrimadas que el sector no cobra des del 2013 les compensacions per fer les vedes biològiques 

Inés Arrimadas a la Confraria de Pescadors de Roses
Un moment de la reunió entre representants de Ciutadans i la Confraria de Pescadors de Roses

Inés Arrimadas va ser-hi a la Confraria de Pescadors de Roses, acompanyada dels diputats Jean Castel i Alfonso Sánchez i el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Roses, José Manuel Álvarez, i d’altres membres del partit per conèixer la realitat del sector, una realitat que li va donar de primera mà el president de la Federació de Confraries de Girona i de la Confraria de Pescadors de la Vila rosinca, Antonio Abad, i que no és cap altra “que els armadors, les empreses de pesca no reben les ajudes que van prometre per realitzar les vedes biològiques que es fan durant un mes a l’any, per tal de regenerar les espècies”, per remarcar que aquest “és un greuge molt important, perquè no cobren les empreses, però el problema és que els treballadors també es mengen el seu atur durant aquest temps i això no és de rebut”.

A més, el patró major de Roses va destacar que aquest manca de cobrament per part del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient el “pateixen no només els pescadors gironins, sinó tot el litoral mediterrani des de l’any 2013”. Abad calcula que des de llavors “els armadors han deixat de cobrar, tot i que no conec la xifra exacta, al voltant d’1 milió i mig d’euros”, ja que una barca mitjana li pertocaria cobrar “uns 4.000 i a Roses hi ha 21 embarcacions, quan fa 15 anys hi havia 42 vaixells de pesca”.

En aquest sentit, la líder de C’s a Catalunya, Inés Arrimadas, va afirmar que “C’s posarà a disposició de la pesca els seus representants per impulsar iniciatives des del Parlament de Catalunya, el Congrés dels Diputats i el Parlament Europeu”.

El patró major de Roses va agrair la presència d’Arrimadas al port de Roses “perquè hem pogut transmetre els nostres neguits a una formació que suposem que tindrà incidència en un futur”.

La líder de Ciutadans, després de la reunió amb Antoni Abad es va dirigir a la planta de envasat de peix de l’empresa Pescadors de Roses S.L. per tal de conèixer el procés de manipulació i comercialització dels diferents productes que s’elaboren amb el peix de la badia de Roses.