Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Ingressa a presó un home per tres robatoris amb força i tres furts en un aparcament a Figueres

Mossos d'Esquadra
Traster forçat

El lladre forçava els accessos i sostreia principalment bicicletes, concretament cinc valorades totes elles en 3.170 euros

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest passat dimecres, 15 de març, a Figueres un home de 39 anys com a presumpte autor de tres delictes de robatori amb força, tres delictes de furt i un delicte de danys.  

La detenció és resultat d’una investigació oberta a principis de març després de detectar-se una sèrie de robatoris amb força comesos amb el mateix modus operandi, principalment en trasters i aparcaments comunitaris de l’Avinguda Salvador Dalí, a la localitat de Figueres. Concretament, entre els dies 5 i 13 de març, es van produir set delictes contra el patrimoni.  

El lladre forçava els accessos i sostreia principalment bicicletes, concretament cinc valorades totes elles en 3.170 euros. 

Durant el decurs de la investigació, els mossos van detectar que la manera d’actuar era sempre la mateixa i que es tractava d’un mateix autor.   

Fetes les indagacions es va determinar l’autoria dels robatoris i el passat dia 15 de març els mossos van localitzar i detenir el lladre a Figueres. 

El detingut, que acumula més d’una vintena d’antecedents, va passar el dia 16 a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar el seu ingrés a presó. 

Els mossos assenyalen un seguit de mesures i consells de prevenció per evitar robatoris en trasters.  

Consells de seguretat als trasters:

 • No guardeu objectes de valor dins del traster, no és una caixa forta.
 • Si guardeu bicicletes (que no és aconsellable si són de valor) cal lligar-les entre elles o ancorar-les en un punt fix.

Mesures de seguretat:

 • Porta: preferiblement de seguretat o reforçada, amb doble pany de seguretat, també caldria posar una barra protectora anti palanca.
 • Porta d’accés al pàrquing: assegureu-vos que en sortir quedi tancada per evitar l’accés de qualsevol persona aliena a la comunitat.
 • Càmera de seguretat: la instal·lació d’un sistema d’alarma amb càmeres de seguretat pot ser una bona mesura dissuasiva.

Important

 • Si sentiu un soroll estrany o advertiu la presència de persones amb actitud sospitosa a les rodalies del vostre domicili, no dubteu a trucar a la policia.
 • Si observeu portes o finestres forçades o indicis que s’hagi pogut produir un robatori, no toqueu res i aviseu a la policia.
  La vostra col·laboració és imprescindible per prevenir i investigar els delictes.

Si heu de presentar una denúncia

 • Adreceu-vos a les oficines d’Atenció al Ciutadà dels Mossos d’Esquadra o de Policia Local.
 • Porteu un document d’identificació personal.
 • Porteu una llista dels efectes sostrets amb el màxim de dades de cadascun.