Inici oficial de temporada de la Colla Castellera de Figueres a la Salut de Terrades

Colla Castellera de Figueres

Un tres de set construit per la Colla Castellera de Figueres a La Salut de Terrades / Arxiu

Els castellers van realitzar la tradicional ofrena d’un ram de flors a la Mare de Déu de la Salut de Terrades

Colla Castellera de Figueres
Un tres de set construit per la Colla Castellera de Figueres a La Salut de Terrades / Arxiu

La Colla Castellera de Figueres es van desplaçar aquest diumenge 12 d’abril a la Salut de Terrades. Un dia especial la d’aquesta actuació, ja que com cada any per als de la camisa lila marca l’inici oficial de temporada tot i que la colla ja porta unes quantes actuacions aquest any de 2015.

Així, uns 140 castellers van anar a gaudir d’aquesta llarga diada que va començar començà a les 12 del migdia amb la ofrena d’un ram de flors a la Verge, que tradicionalment entra la mainada de la colla, seguit d’un emotiu i aplaudit pilar de quatre dins l’església i que va acabar a la sortida de l’ofici solemne amb un pilar caminant.

Un cop feta l’ofrena, la Colla va encetar l’actuació a la plaça amb tres pilars de quatre, un quatre de 6 amb agulla, de nou un 3 de set, i finalment un 5 de sis.
La ronda de pilars va permetre als de Figueres fer un pilar de 5 i per tancar l’actuació la colla va fer un pilar de 4.

El cap de colla va destacar la fermesa de les construccions, fruit d’un gran treball de la gent de pinyes, molt nombrosa en aquest desplaçament.

La propera actuació dels liles serà ja per les Fires i Festes de la Santa Creu, el 3 de maig a la plaça de l’Ajuntament de Figueres.
El cap de colla té molt clar fer una actuació complerta amb tres castells de set pisos, i barreja diferents opcions segons l’evolució de la colla aquestes properes setmanes.