Iniciades les obres per a la millora de l’accessibilitat en l’estació de Figueres

Millores d'accessibilitat a l'estació del TAV de Figueres

Estació Tren d'Alta Velocitat Figueres-Vilafant

Els treballs contemplen la instal·lació de dos ascensors en les dues andanes per permetre el trànsit de persones amb discapacitat

Millores d'accessibilitat a l'estació del TAV de Figueres
Estació Tren d’Alta Velocitat Figueres-Vilafant

Adif, Administrador d’Infraestructures ferroviàries, ha iniciat aquesta setmana les obres de millora de l’estació de Figueres, que tenen per objecte incrementar l’accessibilitat de les instal·lacions per als clients del ferrocarril de la capital de la comarca gironina de l’Alt Empordà.

Les principals actuacions consistiran en la instal·lació d’ascensors en les andanes 1 i 2 amb l’objectiu de facilitar el trànsit de les persones amb discapacitat, així com millorar les escales existents d’accés al pas inferior de l’estació.

De forma paral·lela, es durà a terme l’alçada de tots dos andanes al llarg de 200 metres, la qual cosa facilitarà l’accés als trens. Així mateix, es col·locarà en la vora de les andanes una banda groga i una franja de seguretat i paviment podotàctil per a persones amb discapacitat visual.

Aquesta actuació es completarà amb l’execució d’una nova escomesa del sanejament exterior per millorar l’evacuació de l’aigua en episodis de fortes pluges.

Les operacions es compatibilitzaran amb el normal funcionament de l’estació i minimitzant les molèsties als usuaris. Per això, l’execució de les obres s’ha dividit en diverses fases, en la primera de les quals s’escometrà el condicionament de l’andana principal per permetre la seva prolongació amb l’objectiu de facilitar les operacions de pujada i baixada dels viatgers.

Els treballs tenen un termini d’execució estimat de 10 mesos i compten amb un pressupost de 630.607,9 euros, més IVA.