Iniciat el marcatge de cimentació per a la construcció de l’edifici del futur tanatori de Roses

Construcció del futur tanatori de Roses
Marcatge de la cimentació de l'edifci del futur tanatori de Roses

El passat dimecres es van iniciar els treballs del que serà el futur tanatori de Roses, emplaçat al costat mateix del cementiri

Construcció del futur tanatori de Roses
Marcatge de la cimentació de l’edifci del futur tanatori de Roses

Tancament del perímetre, enretirada d’oliveres, preparació del terreny i marcatge de la cimentació son  els primer treballs que l’empresa Mémora Servicios Funerarios SL, va iniciar  dimecres a la tarda per a la construcció el futur tanatori de Roses, tot just a tocar al cementiri.

Un tanatori que constarà d’una sola planta, la qual allotjarà amb una zona de recepció, 3 sales de vetlla, una sala d’usos múltiples i un oratori de 200 m2 -que permetrà una ocupació de 188 persones-, la sala de tanatopràxia, l’àrea administrativa, serveis públics i magatzem. Les sales de vetlla comptaran amb un espai d’estada i el vetllatori pròpiament dit, i disposaran de llum i ventilació naturals mitjançant l’accés a un pati. Dues d’aquestes sales tindran dimensions i distribució idèntiques, mentre que la tercera serà més gran, podent-se també agrupar amb la sala immediata mitjançant un panell abatible, per obtenir un espai diàfan de grans dimensions en cas que resulti necessari.

L’equipament, que disposarà de prop de 650 m2 útils, també comptarà amb espai privat de treball i accés directe al cementiri.

La principal característica que tindrà aquesta construcció és la seva horitzontalitat en ser un edifici d’una sola, que es combinarà amb el volum sortint de la sala d’usos múltiples fins als 6 m d’alçada, a més d’un ampli porxat a dues de les façanes de l’edifici.

L’altre element visualment destacable del projecte és la relació amb l’espai exterior, amb el qual l’edifici s’integrarà situant-se d’esquena als habitatges, amb el filtres que aportaran una zona verda, les oliveres existents i la creació d’una tanca de fusta calada, per potenciar el caràcter íntim i tranquil que requereix l’espai. Des de la sala oratori, una sortida a l’exterior possibilitarà també l’accés directe al recinte del cementiri.

Mémora Servicios Funerarios SL, que va ser l’empresa guanyadora del concurs convocat per l’Ajuntament de Roses, se’n farà càrrec del cost de construcció del nou edifici. Pel que fa a la seva gestió i explotació, amb concessió per a 30 anys, l’empresa pagarà un cànon fix de 240.000 € a l’Ajuntament, més un de variable equivalent al 60% dels ingressos anuals.