‘Intangible’ les reflexions de l’artista Mercè Riba fetes escultures a Ca l’Anita de Roses

La Mercè Riba amb una de les escultures que exposa a Ca l'Anita

L’artista empordanesa, Mercè Riba, va inaugurar la seva obra ‘Intangible’ aquesta passat dissabte a la sala d’exposicions de Ca l’Anita

La sala d’exposicions de Ca l’Anita va acollir aquest dissabte la inauguració d’Intangible, de l’artista Mercè Riba, que s’havia de portar a terme l’any passat i va ser posposada a causa de la pandèmia.

Aquesta mostra d’escultures sota el nom d’Intangible “són les meves pròpies reflexions sobre la convivència de coses tangibles, de coses que es poden tocar, i les coses intangibles, com ara els sentiments, la creació l’espiritualitat, tot allò que ens condueix per anar a la nostra vida”, va explicar l’artista.

Detalla de quatres de les obres de Mercè Riba que s’exposen a Ca l’Anita

Així, el que es troba el visitant a la sala d’exposicions de Ca l’Anita és una vintena d’escultures plenes de simbolisme realitzades amb fusta natural, però molt treballada i que tenen com a base totes les obres, terracota, bronze, resines tintades i ferro. “Sempre hi ha una fusta, un tronc, que és la naturalesa, allò que ens uneix a la terra i sobre aquest tronc hi ha la figura humana representant un significat, una expressió”, va indicar la Mercè. I com a exemple, l’escultura on surt l’artista amb la imatge de dalt, “aquesta és molt especial, perquè hi ha un interior com a fosc que serveix de suport a un home que està ficant la mà dins la fusta per treure alguna substància que, per mi, ve a ser visceral, simbòlicament”.

L’acte d’inauguració d’aquesta mostra va anar a càrrec de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor de Cultura, Èric Ibáñez i la pròpia Mercè Riba. Acte en el que Ibáñez va apuntar als assistents que “aquesta exposició esdevé especial per tres motius, el primer perquè la podem inaugurar en públic gràcies a la flexibilització de les mesures de seguretat, segon perquè estava prevista inaugurar-la a l’abril de l’any passat i la pandèmia ens ho va impedir, i tercer perquè tenim l’obra de la Mercè, una gran artista, aquí a Ca l’Anita”.

I especial va ser aquesta inauguració per Montse Mindan, “perquè serà la última que faré com alcaldessa i estic contenta que l’artista sigui la Mercè, ja que poc dies enrere presentàvem un llibre del seu home, en Jaume Torrent”. L’alcaldessa, parlant en clau de pandèmia va assenyalar que “si la situació va com ha d’anar, que és a millor esperem aquesta sigui l’exposició que reprengui una altra vegada les visites a Ca l’Anita com els estius que teníem a Roses”.

‘Intangible’ es podrà visitar a Ca l’Anita de dilluns a divendres, de 10 a 13.30 i de 17 a 19.30 h i caps de setmana i festiu de 12 a 14 i de 17 a 20 hores durant el mes de juny, mentre que el mes de juliol l’horari d’obertura passarà a ser de 12 a 14 hores i de 18 a 21 hores tots els dies de la setmana.

Exit mobile version