Ioga al mar, una nova experiència per viure a la platja de Roses

Ioga al mar

Un moment de la classe de ioga al mar

L’empresa ProIoga ofereix, a través del GEN Roses, l’experiència de fer Ioga al mar per tal de trobar el benestar físic i mental al ben mig de la badia de Roses

Ioga al mar
Noemí Ruiz, professora de Ioga

Noemí Ruiz, natural de Barcelona, és una economista i professora de ioga que va crear ‘ProIoga, Ioga per a empreses’, i que durant aquest estiu està impartint classes de ioga en aigües de la platja de La Perola, a les boies que hi ha a tocar al GEN Roses,  “és una nova modalitat provinent dels Estats Units i que està començant a entrar en Europa de mica en mica”, va assenyalar Noemí, més coneguda com a Noe.

Cada dia, al matí ben d’hora i cap al vespre, a sobre d’unes planxes de paddle surf o bé de windsurf, la Noe dóna classes de ioga al mar,  que “a efectes pràctics, la diferencia de fer-ho a terra o en un espai tancat és la sensació d’experimentar dues sensacions ben diferents, la primera, evidenment, és la pràctica del ioga, i la segona és fer-ho en contacte amb l’aigua, el sentir-te en contacte amb la natura”, va manifestar la professora de ioga.

Ioga al mar
Un moment de la classe de ioga al mar

Noemí Ruiz utilitza la tècnica Kundalini, una disciplina física, mental i espiritual que abasta diverses tècniques, principalment l’ús de postures, exercicis de respiració, repetició de mantras i meditació, per tal d’assolir un estat de plenitud en l’ésser humà.
Ana Artal és una dóna de Saragossa que passa llargues temporades amb el seu home a la Vila de Roses, i diumenge a la tarda va voler experimentar el Ioga al mar, “ha estat una experiència genial, només dic que la gent ho ha de provar. És totalment diferent que fer ioga en una classe a qualsevol sala, aquí estàs en contacte amb la natura, t’ajuda més a relaxar-te. És genial”, va explicar l’Ana.

Una altre diferència de practicar ioga en un aula a fer-ho en el mar és “que has de prendre consciència del teu cos més ràpidament, perquè si no ho fas caus a l’aigua”, va remarcar entre rialles la Noe.

Els interessats en provar l’experiència de practicar ioga en l’aigua es poden dirigir a les oficines del Grup d’Esports Nàutics, el GEN Roses, o bé, reservar plaça mitjançant la web de ProIoga o al seu Facebook.