Roses Cultura

ITV a Roses per a ciclomotors, tractors i remolcs el dimarts 14 de febrer

Revisió de l'ITV a Roses
Ciclomotor de la marca Derbi, model Antorcha, de l'any 1965 / Foto: Arxiu

Possibilitat de passar l’ITV als nostres ciclomotors, tractors o remolcs sense d’haver d’anar a l’Estació de Vilamalla

ITV
Una Derbi Antorcha de l’any 1965 / Foto: Motos Rosselló

El dimarts 14 de febrer la Unitat Mòbil de l’ITV es traslladarà fins a Roses per efectuar les revisions als vehicles agrícoles (tractors i remolcs) i ciclomotors (49cc) del municipi. Les Inspeccions Tècniques de Vehicles es realitzaran a l’esplanada del Pavelló Esportiu, de 9 a 12:30 hores. Els interessats poden reservar hora a través del web www.citaprevia.cat o bé al telèfon 972 29 49 12.

Com per fer-ho per Internet

Si es fa via online, a la página web de Preven Control, s’ha de clicar Sol·licitar Cita Prèvia a la pestanya Cita Prèvia. Portarà a una altre página a on heu d’indicar el tipus de vehicle. Un cop fet s’ha de clicar el nom de la provincia a la pestanya que ho demana. Tot seguit, posar Roses on diu Estació on voleu anar. En el calendari que surt a la dreta, buscar el mes de febrer i clicar el dia 15. Seleccionar després l’hora i donar, a sota de la página, a Continuar.
Seguidament s’han d’omplir les dades. Clicar a Continuar. Si tot està correcte, s’enviarà un correu electrònic al mail que s’ha posat, amb la resta de les dades, per confirmar la cita. La confirmació es fa, simplement, fent clic a l’enllaç que hi ha al correu, i tot seguit dirà que ja està confirmada.
Cal destacar que la confirmació s’ha de fer durant les dues hores següents de la sol·licitud de la cita, si no es fa en aquest temps la cita queda anul·lada.

ITV a ciclomotors i tractors

L’obligatorietat de la inspecció tècnica periòdica es fixa en funció de l’antiguitat dels vehicles. Així, els tractors i remolcs fins a 8 anys estan exempts, mentre que entre 8 i 16 anys han de revisar-se de forma biennal. A partir dels 16 anys, aquesta inspecció passa a ser anual.
Els ciclomotors, per la seva banda, estan exempts fins als 3 anys, mentre que a partir d’aquest moment han de sotmetre’s a la inspecció cada dos anys.